Najčitaniji tekstovi na portalu eSrebrenica.ba u 2015. godini

U protekloj godini objavili smo veliki broj tekstova, bili smo na svim dešavanjima u Srebrenici, pisali o zanimljivim temama i ljudima ali i promovisali Srebrenicu.

Portal eSrebrenica.ba svakodnevno donosi vijesti i informiše o dnevnim dešavanjima u Srebrenici.

Pogledajte koji su to najčitaniji tekstovi u 2015. godini na našem portalu.

1. Konkurs za posao u Državnoj agenciji za istrage i zaštitu

Veliko interesovanje za obuku za policajca privuklo je brojne kandidate da provjere uslove potrebne za prijavu čime je ovaj tekst bio najčitaniji na našem portalu.

policija sipa

2. Frenki i Marčelo glasno probudili Srebrenicu

Na drugom mjestu najčitanijih tekstova našao se i ovaj tekst o prvom kulturnom festivalu “Srebrenica wave 2015″ koji je medijski jedino propratio naš portal. Na koncertu su nastupili Ruins, Hint, Diligent Universoul iz Holandije kao i Afera, DJ UndeHrground Tacticz, Redžep, Frenki/DJ Soul/MC Kontra/Shtuka iz Bosne i Hercegovine i Marčelo i Filteri iz Srbije. Ovaj tekst je oborio sve rekorde u lajkovima koji su zahvaljujući šerovanju  našeg repera Frenkija na svoju zvaničnu stranicu premašili cifru od 1.700 lajkova na Facebook-u.

frenki i marčelo

3. Mirni protesti podrške Durakoviću i Miloševiću

Prvi istorjiski protesti u Srebrenici koji su okupili veći broj ljudi a na kojima je data podrška načelniku opšine Srebrenica Ćamilu Durakoviću i bivšem direktoru Doma zdravlja Srebrenica dr Nenadu Miloševiću nakon smjene dr Miloševića sa mjesta direktora Doma zdravlja, na inicijativu kluba odbornika SNSD-a, koju su podržale i SDA i Stranka za BiH došlo je do ostavke Duraković zbog “mimoilaženja između Skupštine i mene kao načelnika po pitanju Doma zdravlja i generalno politike”.

mirni protesti u srebrenici

4. Upoznajte mladog pjesnika iz Srebrenice, dobitnika brojnih nagrada

Njegovo ime je Marko Marun Milovanović. Rođen je 7. septembra 1988. godine u Srebrenici, gdje je završio osnovnu školu i gimnaziju. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu na Univerzitetu Istočno Sarajevo, odradio pripravnički staž u Srebrenici i danas je bez posla. Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja zasvoj rad.

marko m

5. Informacije o prijavama za “Marš mira 2015”

Veliko interesovanje imao je i “Marš mira 2015” zbog čega je ova vijest bila na petom mjestu u 2015. godini.

marš mira

6. Prva poslastičarnica sa profesionalnom igraonicom za djecu

Bili smo na otvaranju prve caffe-poslastičarnica Tzunami u Bratuncu sa velikom igraonicom za djecu, tortama, sladoledima, palačinicima i pićem.

poslastičarnica tzunami

7. “100 priča mladih” možete pogledati na našem sajtu

Zahvaljujući projektu “100 priča mladih” predstavili smo mlade iz Srebrenice kao i one povezane sa Srebrenicom koji su imali mogućnost da govore javno o svemu što vole, ne vole, mogu, žele…

“100 priča mladih” je jedan od najuspejšnijih projekata u 2015. godini koji se realizovao u Srebrenici a čiji rezultati se vide i danas, dostupne su vido priče 100 mladih, i veliki broj medija iz naše zemlje ali i vana bio je zainteresovan za ovaj projekat a interesovanje postoji i danas nako šest mjeseci kako je vlog objavljen.

slika za vlog

8. Nekadašnji vezni igrač Gubera potpisao za ŠK “Senec”

Mladi vezista Nikola Gagić potpisao je profesionalni ugovor na godinu dana sa ŠK “Senec” koji nastupa u Drugoj ligi Slovačke.

nikola i aljo 02

9. Vjetar u Ljeskoviku nosio krovove

Jak vetar koji je zahvatio srebreničku opštinu u Ljeksoviku je napravio veću materijalnu štetu gdje je oštećena svaka kuća u selu. Ovu vijest su od nas preuzele neke od novinskih agencija u BiH.

ljeskovik velika materijalna šteta

10. Kakvi su komentari iz Srebrenice o ostavci Durakovića

Nakon pismene ostavke načelnika Durakovića pitali smo građane šta oni misle o tome kao i ljude iz dijaspore.

srebrenica septembar

You must be logged in to post a comment Login