Najčešće se kupuje stočna hrana i sjemenski proizvodi

U Srebrenici je prije nešto više od dva mjeseca otvorena poljoprivredna apoteka. Nakon dužeg niza godina, prva radnja ove vrste u našoj opštini.

Kod Srebreničana postoji značajna potreba za proizvodima ove vrste, ali mnogi češće odlaze u susjedna mjesta kako bi nabavili iste, a tek rijetki svoju kupovinu obavljaju u poljoprivrednoj apoteci u Srebrenici.

„Iako imamo poljoprivredne apoteke u Srebrenici i Bratuncu, apoteka u Srebrenici dosta teže funkcioniše, zbog navike Srebreničana da kupovinu obavljaju u Bratuncu“, rekao je Aleksandar Stević, agronom u kompaniji Drina fruit u čijem se vlasnštvu nalazi poljoprivredna apoteka u Srebrenici.

poljoprivredna apoteka srebrenica 02

Poljoprivredna apoteka svojim kupcima nudi proizvode kao što su: stočna hrana, žitarice, repro-materijali za poljoprivredu, sjemensku i sadnu robu, kao i druge proizvode korisne za poljoprivredu, ali i proizvode neophodne za mehanizaciju.

U Srebreničkoj poljoprivrednoj apoteci najviše zainteresovanosti postoji za stočnom hranom kao i sjemenskim proizvodima.

„Kilogram luka za sjetvu košta 3 KM. Ranije dok smo išli u Bratunac taj isti kilogram je koštao 8 KM jer smo morali da plaćamo i prevoz do susjedne opštine. Ova radnja je jako korisna za Srebreničane“, rekao je Nikola Simić, jedan od kupaca.

Pored poljoprivrednih proizvoda u kompaniji Drina fruit povjerenje kupaca žele pridobiti i pružanjem usluge stručnog savjetovanja, kao i terenski obilazak poljoprivrednih dobara.

„Povjerenje kupaca u Srebrenici želimo pridobiti tako što ćemo proizvode koji nedostaju u srebreničkoj poslovnici dostaviti iz poslovnice u Bratuncu i to dok je kupac još uvijek u radnji“, rekao je Stević.

Neki od Srebreničana, koji imaju potrebu za proizvodima ove vrste, cijene radnju koja je otvorena u Srebrenici, a svoju kupovinu planiraju obavljati ovdje, a ne u susjednim opštinama.

You must be logged in to post a comment Login