Najbolji načini da provjerite kome možete vjerovati – Zatražite pomoć i posmatrajte

Kad nekome vjerujemo, u isto vrijeme mu dajemo moć da nas povrijedi i razočara, to je neizbježno.

Otvaramo dušu pred drugima i dopuštamo im da nas gledaju u najranjivijem stanju: bez maski koje nosimo, bez zidova kojima se okružujemo. Neprestano čekamo, strahujemo, pitamo se da li će neki ljudi biti uz nas kad ih najviše trebamo.

Ali stvarnost je takva da nikada ne možemo znati budućnost, nikada ne znamo hoće li neka osoba iznevjeriti naše povjerenje ili ne. Želimo biti s nekim bliski, ali bojimo se da mu vjerujemo. Povjerenje je davanje srca nekome i vjerovanje da će se osoba pobrinuti za nas kad nam je to najpotrebnije.

Da, zastrašujuće je. Zastrašujuće je pomisliti da vam osoba može slomiti srce. Ali najgore je pričekati da osoba dokaže da joj se može vjerovati. Jer dok dođeš do situacije u kojoj si povrijeđen možda si već potrošio godine života na lošeg prijatelja koji će tad pokazati da mu uopšte nije stalo do tebe.

Kako onda to izbjeći? Dobro je već na početku vidjeti s kim imate posla. Zato pokažite ranjivost svom prijatelju, zatražite pomoć od njega. Posmatrajte njegovo ponašaje i odgovore. Posmatrajte na šta je spreman radi vas.

Da li će biti puno izgovora ili će ipak biti brižan i požrtvovan da vam pomogne? Sve ćete vidjeti u tom trenutku. Baš poput noža, ako želite provjeriti koliko je oštar isprobajte ga na nečemu. Ako budete čekali trenutak da vam zatreba možda vas iznevjeri, jer baš tad kad vam najviše treba on vas iznevjeri, piše Pult24.info.

You must be logged in to post a comment Login