Nagrade za najuspješnije učenike i sportiste

Danas je u Skupštinskoj sali Opštine Bratunac upriličena svečanost prilikom koje su nagrađeni najbolji učenici osnovnih škola i srednje škole, kao i najbolji sportisti, a uručeno je i posebno priznanje za doprinos nauci i inovacijama Ljubomiru Šarcu.

Nagrađeni su učenici iz tri osnovne škole i Srednjoškolskog centra Bratunac.

Iz OŠ “Branko Radičević“ nagrađeni su Vedrana Šarenac, učenik generacije, ali i Marko Maksimović, Marina Todić, Viktorija Julija Lukić, Nikolina Grujičić i Gabrijela Urošević.

Nagrađeni učenici iz OŠ “Vuk Karadžić“ su Kristina Kapetanović, koja je i đak generacije, Ana Ostojić, Sara Ninković i Ivana Beatović.

Berisa Muharemović nagrađena je kao đak generacije OŠ “Petar Kočić“ iz Konjević Polja, a iz OŠ “Petar Kočić“ iz Kravice nagrađena je Jovana Radović, takođe đak generacije.

Iz SŠC Bratunac nagrađeni su Anđela Gligić, Borisav Petrović i Aleksa Petrović.

Sretko Vitor

Sretko Vitor, trener KK “Miloš Delić”

Nagrade su dobili i karatisti KK “Miloš Delić“ iz Bratunca, koji su nastupali na Evropskom takmičenju u Temišvaru, i ovom prilikom nagrađeni su Dejan Vitor, Anastasija Petrić, Ana Marija Vesić, Magdalena Vesić, Filip Vujičić, Viktor Vujičić, Radoje Gvozdenović i Valentina Kuzman.

“Ponosni smo na sve koji su dobili nagrade i svima čestitamo. Ova dodjela nagrada postala je tradicija koja se nastavlja iz godine u godinu. Svim nagrađenima želim još više uspjeha. U septembru ćemo nagraditi i najbolje studente“, izjavio je na svečanosti Nedeljko Mlađenović, načelnik opštine Bratunac.

Posebno priznanje dobio je i Ljubomir Šarac, inovator i pronalazač, čiji je rad prepoznat i na Svjetskoj izložbi pronalazaka, istraživača i novih tehnologija u Briselu, gdje je dobio dva ordena.

Ljubomir Šarac

Ljubomir Šarac, pronalazač i inovator

Načelnik je u vezi s tim dodao da Opština planira da ulaže u sve inovatorske poduhvate u budućnosti.

Pored pohvala, svim nagrađenima uručene su i novčane nagrade.

You must be logged in to post a comment Login