Na Zvorničkom jezeru ulovljen kapitalni primjerak šarana jeftinom opremom

Prethodnog dana na Zvorničkom jezeru ulovljen je kapitalan primjerak šarana čija je izmjerena dužina od nevjerovatnih 107 centimetara, a nije mogao da se izmjeri na vagi, pretpostavljaju da se radi o 2težini od 20 do 30 kilograma.

Mladi, ali iskusni ribolovac Nikola Makević iz Donje Borine kod Malog Zvornika imao je pravu filmsku borbu sa kapitalnim šaranom prethodnog dana. Prema njegovim riječima pecao je sa obale Zvorničkog jezera kada je šaran udario, a onda je usljedila prava drama.

Nikola je o svom iskustvu iz prethodnog dana ispričao za portal Zvornicki.ba.

“Ovog šarana sam ulovio na ‘kineski šećerac, ali i kod nas potcijeneni i jeftini ‘kineski štap’ za belu ribu. Borba je trajala izmedju 25-30 minuta. Pecao sam sa obale bez prevelikih očekivanaja, ali sa nadom za dobrim ulovom, a onda se dogodio jak udarac na “kineski štap”, potom je šarana uspio da izvuče svu strunu, bilo mi je ostalo još samo oko 2 metra strune na mašinici, kada me pokupio drugi ribolovac na čamac. Prije nego sam uspio uskočiti u čamac, ulov se upetljao se oko bove, poslije kvalitetne borbe i nadmudrivanja uz pomoć čamca smo ga ‘otpetljali’, a onda nas je vozao po jezeru narednih skoro dvadeset minuta. Tek pred kraj sam se sjetio i počeo da snimam”, ispričao je Nikola, a objavljen je i dio video.

Mogu reći da svaki ribolovac živi za ovakve trenutke i zbog ovog volimo ribolov toliko strasno.

Težinu tačnu nismo uspjeli saznati jer vaga nije mogla da očita, ali je sigurno izmeđuu 20-30 kg. Duzina je 107 centimetara, ispričao je Makević za Zvornicki.ba.

Nikola Makević imao je i ranije kapitalnih ulova različite vrste ribe na Zvorničkom jezeru, ali ovaj ulov je ostvario najveći “adrenalin” za iskusnog Nikolu, piše Zvornički.ba.

You must be logged in to post a comment Login