Na trećoj „Porodičnoj šetnji“ u Bratuncu veliki broj ljudi

Danas je u centru Bratunca održana treća manifestacija pod nazivom „Porodična šetnja“ koja ima za cilj promociju porodičnih vrijednosti i podršku nataliteta.

Veliki broj bračnih parova i djece iz Bratunca, susjedne Srebrenice i Ljubovije danas je bio na gradskom šetalištu gdje su došli da podrže još jednu šetnju, druže se i dobro zabave.

Nakon šetnje za djecu je pripremljen bogat program uz maskote, crtanje na licu, slatkiše, balone i dobru zabavu.

Organizatori „Porodične šetnje“ su Svetosavska omladinska zajednica Bratunac, Udruženje „Art“ Bratunac i Dom kulture Bratunac, uz pokroviteljstvo Opštine Bratunac, a manifestaciji se odazvao veliki broj organizacija, sportskih društava i ustanova.

Porodična šetnja je zajednička manifestacija, a organizatori kažu i najvažnija aktivnost „Bratunačkih duhovnih večeri“ i „Dana ćirilice“, koji se uporedo održavaju u Bratuncu.

Sa skupa je rečeno da je najvažniji podsticaj rađanju djece, stvaranju uslova da ljudi ovdje ostanu i konkretni sistemski mehanizmi za podršku nataliteta.

Načelnik ove opštine Lazar Prodanović istakao je značaja ove manifestacije koja pokazuje snagu porodice kao stuba društva.

„Veoma važna je podrška Srpske pravoslavne crkve kao osnovna nacionalnog identiteta. Želja nam je da na ovaj način stimulišemo rađanje i porodične vrijednosti koje su osnova svega i da dođe do preokreta i zaustavljanja demografskog sloma na ovom području koji traje više godina, a to ilustruje podatak da je ove godine u bratunačkim osnovnim školama 540 učenika manje nego 2010. godine“ istakao je Prodanović.
Dio fotografija preuzeto sa stranice Bratunac danas

You must be logged in to post a comment Login