Na proljeće počinje realizacija infrastrukturnih projekata u Srebrenici

Načelnik Srebrenice Ćamil Duraković za Klix.ba je izjavio kako su obećana data na Investiciono-razvojnoj konferenciji za Srebrenicu uglavnom ispunjena, te kako se već krenulo u realizaciju pojedinih zaključaka sa ove konferencije.

Kako je za Klix.ba potvrdio načelnik Srebrenice, do sada su na račun Opštine već uplaćena dva od 10 miliona eura koje je obećala Vlada Srbije na Konferenciji održanoj u novembru 2015. godine.

Prema njegovim riječima, dva miliona eura planirana su za popunjavanje ovogodišnjeg budžeta Opštine.

“Na proljeće krećemo sa velikim infrastrukturnim projektima značajnim za razvoj Srebrenice, posebno kada je u pitanju ekonomija ovog kraja”, rekao je Duraković.

Istaknuo je kako će dodatnih tri miliona eura vlade Srbije biti realizovana kroz projekte, ali tek kad se usvoji Operativni plan.

“Već je imenovan tim za realizaciju Operativnog plana i čim se on usvoji mi te projekte šaljemo Vladi Srbije. Potom će srbijanske vlasti pristupiti realizaciji naših prijedloga, što je i bio dogovor za ta tri miliona eura”, objasnio je načelnik Srebrenice.

Dodao je kako se još čekaju obećana sredstva Vijeća ministara BiH u iznosu od dva i RS-a u iznosu od tri miliona eura, ali kako vjeruje da će i taj novac biti uplaćen čim se steknu uslovi za realizaciju projekata za koje su sredstva namijenjena.

Izvor: Klix.ba

You must be logged in to post a comment Login