Na listi za najbjoljeg sportistu RS i Nikola Drobnjak iz Zvornika

Stručni žiri Izbora deset najboljih sportista Republike Srpske usvojio je listu kandidata koji su u konkurenciji za laureata u 2022. godini.

Na prvoj sjednici koja je održana u prostorijama “Glasa Srpske” žiri je pregledao sve pristigle materijale strukovnih saveza i konstatovao da su svi poslati u skladu s propisima, s tim da je do naredne sjednice ostavljen prostor da lista eventualno bude proširena za jednog ili dva kandidata.

Sigurni na listi do sada su: Jelena Gajić (atletika), Lazar Matić (džijudžicu), Božidar Vučurević (džudo), Aleksandar Vojnović (fudbal), Đorđe Kupusović (biciklizam), Dušan Mačkić (kajak), Pavle Dujaković (karate), Nikola Drobnjak (kik boks), Marko Jošilo (košarka), Nemanja Galić (kuglanje), Jovana Biberdžić (odbojka), Dragan Babić (rafting), Miloš Nježić (rukomet), Luka Mihailović (stoni tenis), Nikola Jovičić (streljaštvo), Njegoš Jerinić (tekvondo), Andrej Nedić (tenis), Draško Vujković (vaterpolo), Biljana Nedić (košarka u kolicima), Momir Ašonja (šahovski savez invalida).

Kao i svake godine u okviru završne manifestacije Izbora deset najboljih sportista Republike Srpske, Ministarstvo porodice, omladine i sporta uručiće priznanja za deset najperspektivnijih sportista i jednog sportistu s invaliditetom. Proceduru ovog izbora vodi resorno ministarstvo u saradnji sa strukovnim savezima.

Izvor: Zvono Media

Foto: Srna

You must be logged in to post a comment Login