Na jezeru Perućac 16. „Pančićeva regata“

Turistička organizacija Srebrenice uz podršku Opštine Srebrenica i ove godine organizuje šesnaestu po redu “Pančićevu regatu” koja se održava na jezeru Perućac.

Regata će ove godine biti održana 31. jula od 10.00 časova kada je planiran dolazak učesnika, od 11.00 do 15.00 časova biće plovidba, dok je od 16.00 časova planirano takmičenje u plivanju i skokovima.

Za one koji ne posjeduju sopstvena plovila, a žele učestvovati u regati, biće obezbijeđeni brodovi uz participaciju od 20 KM po osobi, broj je ograničen, a uz svaku kupljenu ulaznicu učesnicima regate je na samom brodu zakuska i osvježenje.

Za sve učesnike regate biće pripremljen tradicionalni ručak.

Preprošle godine regata nije održana zbog pandemije virusa korona, dok je prošle održana u istom terminu kao i ove godine.

Ovo je jedna od rijetkih regata koja plovi uzvodno, kreće od plaže Oštrika i plovi do ulaza u kanjon rijeke Drine i nazad.

Više informacija o prijavama možete dobiti u prostorijama Turističke organizacije Srebrenica i na telefone: 065/042-661, 061/ 316-378 i 065/814-874.

Glavni cilj “Pančićeve regate” jeste promocija jezera Perućac koje ima kapacitete da postane jedna od glavnih turističkih potencijala ove opštine.

You must be logged in to post a comment Login