Na internetu aktivan Javor ski, skijalište na Bukovoj glavi počinje sa radom

Prije nekoliko dana krenula je priča o oživljavanju skijanja na Bukovoj glavi, selo Ćićevci kod Srebrenice.

Kako je najavio načelnik ove opštine Mladen Grujičić, pojavio se investitor koji želi da oživi skijalište, o čemu se detaljnije nije govorilo.

Ovo je rečeno na zasjedanju Skupštine opštine Srebrenica, a već narednih dana bili su aktivni radovi na rasčišćavanju staze i postavljanju ski lifta.

Zvanično je u funkciji web sajt Javor ski koji promoviše skijalište na Bukovoj glavi.

“Skijalište Bukova glava, nazvano po istoimenom vrhu brda nadomak Srebrenice niklo je pred Olimpijadu u Sarajevu na inicijativu nekolicine zaljubljenika u zimske sportove a rađeno je sredstvima SOFK-e Srebrenica i uz pomoć volontera i članova Planinarsko-skijaškog društva koje je u međuvremenu osnovano. Na skijalištu su, posebno vikendom, bile desetine starih i mladih Srebrenčana, a dolazili su i gosti iz drugih gradova. Najviši vrh Javora je 1.344m. Organizovane su škole skijanja i počela su se održavati takmičenja. Jedna grupa mladih Srebrenčana je čak na državnom prvenstvu u skijanju i sankanju za mlade do 18 godina predstavljala reprezentaciju BiH na Šarplaninskom kupu održanom na Popovoj Šapki, planini pored Tetova u Makedoniji. Dolazile su i organizovane grupe mladih izviđača iz Beograda i Splita. Skoro 40 godina kasnije, želimo da ponovo pokrenemo skijalište. Dobrodošli”, stoji u istorijatu ovog skijališta koje je objavljeno na web sajtu Javor ski.

Kako se navodi, radi se o 400 metara dugoj stazi gdje će biti i druge aktivnosti za djecu i bar.

Na sajtu se navodi da ski-pasa na dnevnom nivou iznosi 9.90 KM.

Na sajtu se nalazi i kontakt broj, a prema Viber aplikaciji radi se o Miroslavu Matiću, šefu voznog parka i osobi koja obavlja poslove obezbeđenja i ličnog vozača načelnika Srebrenice, koji je zaposlenik Opštine Srebrenica. Matić je nedavno u Srebrenici otvorio firmu za poslove obezbjeđenje, a kancelarija se nalazi u centru Srebrenice.

Ove zime skijamo u Srebrenici, vidimo se!

You must be logged in to post a comment Login