Na “Bosanskoj tržnici” u Sarajevu proizvodi iz Srebrenice

Prva “Bosanska tržnica” otvoriće se 01. oktobra na Dobrinji u Sarajevu na kojoj će neke od zadruga i firmi iz naše zemlje plasirati svoje proizvode. Među njima je i zadruga “3E” Skelani, opština Srebrenica.

Opština Novi Grad Sarajevo u rekonstukciju prostora “Bosanska tržnica” uložila je oko 200.000 hiljada KM a slične tržnice planira da otvori na nekoliko lokacja u Sarajevu dok je cijena zakupa za sve zadruge minimalna.

“Jedan od projekata koji smo najavili programom “Pokrenimo Novi Grad zajedno je Bosanska tržnica. Ovo je prva koju ćemo otvoriti na prostoru općine Novi Grad. Radi se o jednom novom konceptu koji smo predložili, a to je mogućnost da domaći proizvođači prehrambenih proizvoda dobiju priliku da u Sarajevu ponude tržištu svoje proizvode. To je jako važno zbog kvalitete hrane iz domaće proizvodnje koja nije genetski modifikovana i zagađena pesticidima. Hrana je izuzetno važna za zdravlje, a za naše stanovništvo to ima veliki značaj” rekao je načelnik Opštine Novi Grad Sarajevo, Semir Efendić javlja Agenciji Fena.

“Bosanska tržnica” ponudiće će, pored proizvoda zadruge “3E” Skelani – Srebrenica, proizvode poljoprivrednih zadruga: “Voćar – Promet” Zvornik, “Agrofood” Konjević Polje – Bratunac, “Eko life” – Stolac, “Više – Grad” – Višegrad i opšte poljoprivredne zadruge “Tarevci” – Modriča te firme “Slap” Žepa – Rogatica, “Brojler” – Sarajevo i “Klas”- Sarajevo.

You must be logged in to post a comment Login