Na 53. Gitarijadi u Zaječaru dva benda iz Bratunca

Sinoć je počela 53. Gitarijada u Zaječaru gdje u takmičarskom dijelu nastupa devet demo bendova, od čega dva benda iz Bratunca i jedan iz Banja Luke.

Ove godine generalni PR Gitarijade je Đorđe David koji je ovom prilikom i voditelj programa.

On je rekao da se već godinama ovaj festival nalazi u veoma teškoj situaciji iako je najstarija rok manifestacija u Evropi još nije uvršten na listu evropskih festivala.

„Obećavam da će naredne godine ovaj festival biti finansiran od strane Vlade Srbije i radimo na tome da bude uvršten i na listu evropskih festivala“, rekao je David.

On kaže da uprkos problemima, festival opstaje i najvažnije je da tako i ostane.

Ove godine u polufinalu Gitarijade našlo se devet bendova, od toga dva iz Bratunca, Infuzija i Gnijev anđela i bend iz Banja Luke Bez rikverca.

U Novom Sadu na Mini Gitrijadi plasman je izborio bend Infuzija kao najmlađi sastav na Gitarijadi sa bubnjarem Đorđem (12), gitarista i vokal Miroko (16) i Rajko Ostojić (40) bas gitara i vokal. Ovaj bend postoji tri godine i angažovano radi na svojim pjesmama.

U polufinalu našao se još jedan bratunački bend Gnijev anđela koji postoji već 22 godine i zajedno sa Infuzijom imaju velike šanse da uđu u finale.

Publika na 53. Gitarijadi sinoć je mogla da uživa u bendovima Đorđe David & Death Saw, Vlatko Stefanovski, S.A.R.S.  a večeras je na repertoaru, pored polufinalan, Alen Islamović, Goblini i Riblja Čorba.

Treće večeri biće održano finale 53. Gitarijade i proglašenje pobjednika gdje će još nastupiti Atomsko sklonište, Električni orgazam, Van Gogh.

Galeriju fotogrfija pogledajte na OVOM LINKU.

You must be logged in to post a comment Login