Muzička radionica i predstava za djecu

Bliži se kraj godine i svi se spremaju za novu godinu darujući svakome ponešto. Na kraju 2014. godine veliki broj manifestacija posvećen je najmlađim stanovnicima Srebrenice. Fabrika za proizvodnju peleta EKO-M d.o.o iz Srebrenice danas je organizovala program za djecu svojih uposlenika.

“Današnjim događajem želimo posvetiti pažnju djeci naših radnika tako da smo organizovali prigodan program sa muzičkom radionicom i predstavom. Kada sam bio djete ja sam mnogo volio ovakve događaje kada dolazi Djed Mraz i želim to da učinim i za djecu Srebrenice”, rekao je Marius de Wilt, direktor ovog preduzeća.

Na današnjoj priredbi učestvovali su muzičari Anton Pešikan i Miroslav Andrić sa muzičkom radionicom kao i djeca Škole jezika “SuperU” koji su priredili predstavu “Crazy Story”.

“Došli smo na ovu ideju zbog entuzijazma djece i njihove želje da učestvuju u predstavi. Posljednji mjesec dana smo vježbali, djeca su zaista bila posvećena. Mi smo veoma zadovoljni publikom i današnjom predstavom”, rekla je Una Zečić, Škole jezika “SuperU”.

Polaznici ove škole izveli su dramski komad u kojem su se pojavile mnoge ličnost iz svijeta bajke, što je ostavilo posebna utisak na gledaoce.

Nakon muzičke radionice i predstave, djeca su obradovana novogodišnjim paketićima.

“Moj tata radi u ovoj firmi i došli smo da dobijemo paketiće. Najviše mi se dopalo danas to kada je Pepeljuga upala u priču a i muzička radionica je bila super”, rekla je Jana Milinković.

You must be logged in to post a comment Login