Muzičari iz Srebrenice pokreću humanitarnu svirku

Srebrenički muzičari odlučili su da održe svirku koja će u ljudima da probudi humanost i da ih podstakne da pomognu ljudima ugroženim u poplavama. Ulaz je onoliko koliko možete donirati, od flaše vode pa šta imate da date. Svirka će se održati 22. maja od 15.00 do 22.00 časa u Omladinskom centru Srebrenica.

“Muzičari iz okolnih gradova odlučili su se da na svoj način pomognu ljudima ugroženim poplavama i klizištima,” rekli su nam muzičari iz Srebrenice, organizatori ove akcije.

Za sada je potvrđeno da će na humanitarnoj svirci nastupiti Zadnji Popis (Srebrenica), Momo Olovka (Srebrenica) i Simike (Zvornik). Organizatori očekuju potvrdu i podršku ostalih muzičara.

“Mole se svi građani da pomognu ljudima kojima treba pomoć a usput se fino zabave. Ponesite hrane, vode, odjeće i kozmetike i pravac na svirku,” naglasili su organizatori.

Sve sakupljene stvari dostaviće se Crvenom krstu u Srebrenici kako bi pronašle domove kojima je neophodna naša pomoć.

Inače, mladi u Srebrenici danas su pomogli Crvenom krstu u Srebrenici, Internatu za djecu u Potočarima a jedna grupa je otišla u Bijeljinu kako bi i tamo pomogla ugrožene u poplavama. Srednjoškolci su pokrenuli akciju prikupljanja sredstava za porodicu Milinković koja je u poplavama ostala bez doma.

You must be logged in to post a comment Login