Munir Pašagić dobitnik nagrade DOBRO za filantropiju

Izvori: Fondacija Mozaik, RGD studio Srebrenica

Sinoć je u sarajevskoj Vijećnici upriličena ceremonija dodjele nagrade DOBRO za filantropiju, koju dodjeljuju Fondacija Mozaik i Agencija Mašta u okviru EU projekta SIGN za održivost. Dobitnik nagrade je i Srebreničani gospodin Munir Pašagić.

Gospodin Pašagić poznat je dobročinitelj i čovjek koji nesebično, duži niz godina pomaže Srebrenicu, ljude ali i druge, kojima je pomoć neophodna širom Bosne i Hercegovine te je ovom prilikom dobio nagradu u oblasti individualne filantropije.

“Ova nagrada ima izuzetno visoku vrijednost ali to je nagrada našeg prijateljstva, našim druženjima, našim susretima. Moja porodica i ja volimo grad Srebrenicu, mislim da i nas Srebreničani vole i poštuju i to je rezultat zajedničkog rada, zajedničkog prijateljstva”, rekao je Muradif Pašagić za RGD studio Srebrenice i istakao da je ovo nagrada za Srebreničane.

Cilj nagrade DOBRO za filantropiju je da istakne i prepozna osobe i kompanije koje su svojim radom i finansijskom podrškom značajno doprinijele razvoju zajednica, ali i da osnaži druge kompanije i pojedince da svojim doprinosom utiču na poboljšanje kvaliteta života u našoj zemlji. Od 92 nominovane osobe i kompanije za nagradu DOBRO za filantropiju, u konkurenciji za nagradu je bilo 16 kompanija i 21 osoba. Na osnovu odluke Komisije za odabir, ovogodišnja nagrada Dobro za filantropiju je uručena u šest kategorija.

Dobitnici nagrade u oblasti korporativne filantropije, pored gospodina Pašagića su:

Kategorija velikih kompanija: Prevent BH
Kategorija srednjih kompanija: VGT osiguranje
Kategorija malih kompanija: Elcom d.o.o.

Specijalno priznanje za pomoć poplavljenim područjima dobila je kompanija BH Telecom d.d, a za naj mladog filantropa proglašen je gospodin Adi Salčinović.

You must be logged in to post a comment Login