(VIDEO) Muamer Čivić – Zmajevima “Zmajevi”

Konačno jedna lijepa vijest iz Srebenice. Muamer Čivić, član srebreničkog rok benda “Afera”, uradio je tekst, muziku i aranžman za pjesmu “Zmajevi”. Ideja je pomoći Reprezentaciji BiH u fudbalu koja ove godine učestvuje na Svjetskom prvenstvu u fudbalu u Brazilu, što je najveći uspjeh naše reprezentacije.

Ponosan sam na pjesmu koju sam napravio za reprezentaciju BiH. Iako nisam neko ko se bavi sportom ili intezivno prati sportove svjetlo koje je upalila BiH reprezentacija probudila je u meni ponos i morao sam, nekako da im odužim. Čitao sam na svim poratlima i medijima o našem uspjehu, doživio sam veliki vatromet i slavlje u Sarajevu nakon našeg plasman, slavlje kako nisam vidio nikada u našoj zemlji,” rekao je Muamer Čivić o svom ličnom poduhvatu, pjesmi “Zmajevi”.

Kako je rekao Muamer, pjesma je nastala jako brzo kao poklon Zmajevima.

“Pjesma je moj poklon Zmajevima, pjesma je poklon Srebrenice Zmajevima! 20 godina smo čekali da nas političari obraduju nečim ali uzalud! Želio bih da naša reprezentacija i moja pjesma ujedine Bosnu i Hercegovinu u nečemu lijepom, u nečemu pozitivnom, ako ne možemo pronaći zajednički jezik u politici hajde da probamo u kulturi i sportu da budemo jedinstveni,” dodaje Muamer.

Svaka čast Muamere!

You must be logged in to post a comment Login