MTB Kampovi i biciklijade sa Divanhanom u Srebrenici

Projekat „MTB Kampovi i biciklijade kao veza između ljudi i popularizacija različitosti“ (Mountain Bike Camps and Tours for Connecting People and Celebrating Diversity) koji finansira Ambasada SAD u Sarajevu privodimo kraju organizacijom završne ceremonije, biciklijade i koncertom ansambla Divanhana u Srebrenici 9. novembra 2013. godine.
Ovo će biti prilika da se sumira jedna uspješna godina međuetničke saradnje kroz biciklistička druženja i drugi niz aktivnosti koje je realizirača mreža od 9 nevladinih organizacija. Kao rezultat našeg zajedničkog napora da u Srebrenici promovišemo saradnju među mladim iz naših sredina uslijedio je i dogovor popularnog benda „Divanhana“ da održi potpuno besplatno koncert za mlade u Srebrenici.
Organizacioni odbor manifestacije čine predstavnici Konzorcija nevladinih organizacija koje realiziraju Projekat Edin Delić i Branislav Lukić, Neven Tunjić iz Divanhane, te predstavnici domaćina gospoda Slađana Grujčić iz NVO „Eko turistički centar Zelenika Bratunac“, Nermin Alivuković šef kabineta načelnika Srebrenice, Amila Efendić direktorica Kulturnog centra Srebrenica i Stana Medić predstavnica Udruženja Sara iz Srebrenice. Prvi sasatanak Odbora održan je u četvrtak 24. oktobra 2013. godine u Kulturnom centru Srebrenica. Usvojena je agenda manifestacije, te izvršen obilazak prostora u kojim će se odvijati aktivnosti.
Agenda
10:30 – 11:00 Dolazak učesnika – Kulturni centar Srebrenica
11:00 – 12:00 Posjeta gradskom muzeju – Kulturni centar Srebrenica
12:00 – 12:30 Obraćanje načelnika Opštine Srebrenica, Predstavnika Ambasade SAD u Sarajevu i drugih – Mala sala Kulturnog centra Srebrenica
12.30 – 14:30 Ceremonija zatvaranja projekta (Koktel i otvaranje izložbe fotografija u holu Kulturnog centra Srebrenica)
14:30 – 16:00 Biciklijada
16:00 – 17:00 Ručak
17:30 – 18:00 Slobodne aktivnosti
18:00 – 20:00 Koncert grupe Divanhana

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply