Moto klub „Argentum“ Srebrenica

 

Moto klub „Argentum“ Srebrenica registrovan je 2008. godine a ideja je krenula mnogo ranije. Zajedno sa bajkerima iz dijaspore, klub broji 30 aktivnih članova.

Od 2008. godine klub organizuje Moto susrete, u sklopu manifestacije „Dani Srebrenice“ koji okupljaju na stotine ljubitelja motora iz BiH i regiona a i lokalne građane.

Ove godine, MK „Argentum“ dobio je i prostor na korištenje na kojem se održao ovogodišnji Moto susret i muzički festival „Silvertown Shine!“. Ideja jeste da taj prostor uredimo i napravimo izletište za sve građane i riješimo problem lokacije za naredne Moto susrete.

Takođe, bajkeri iz Srebrenice bave se i humanitarnim radom, do sada su sa svojim kolegama iz međunarodnog udruženja „Eurobiker“ pomogli Dom zdravlja u Srebrenici kao i mnogoj djeci kojoj je pomoć bila neophodna.

Razlog postojanja MK „Argentum“ jeste druženje, moto sportovi, promocija Srebrenice kroz  vožnje na druge susrete bajkera u našoj zemlji a i šire i rušenje predrasuda o bajkerima kao vozačima i ljudima.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply