Mostar Rock School organizuje koncert u Srebrenici

U subotu, 4. juna sa početkom u 21.00 čas, Rock škola Mostar organizuje koncert u Srebrenici u kafeu “Malboro“.

Na koncertu će nastupiti bend “Floridus“, koji je i nastao u ovoj školi, kao i lokalni muzičari iz Srebrenice.

Ovaj koncert je samo jedan u nizu od deset koncerata u različitim gradovima BiH, a koji imaju za cilj prezentaciju Rock škole i ljetnjeg kampa, kao i poziv mladim muzičarima da se prijave za učestvovanje u kampu i pridruže mostarskim muzičarima na projektu Summer Rock School.

Summer Rock School je veliki muzički projekat koji organizuje Rock škola Mostar, a koji će okupiti 50 mladih muzičara iz različitih gradova BiH. Kroz ljetnju rock školu, odnosno sedmodnevni muzički kamp koji će se održati u prvoj sedmici avgusta na Jahorini, mladi muzičari imaće priliku sarađivati  i stvarati autorska djela. Učešće u svim aktivnostima je besplatno za sve učesnike, sve troškove koji uključuju hotel, hranu i put, snosi organizator, a kampu će prisustvovati i poznate ličnosti iz svijeta muzike.

Mladi autori će nakon ljetnjeg kampa imati priliku da svoj rad prezentuju kroz koncerte u Sarajevu i Mostaru, dok će u jesen i zimu svoje autorske pjesme snimiti u DK studiju Rock škole u Mostaru, a pjesme će biti snimljene i na DVD.

Svi koji imaju između 18 i 25 godina, i sviraju neki instrument ili pjevaju, mogu se prijaviti za učešće na kampu, a sve informacije o načinu prijave za Ljetnju školu mogu se dobiti na koncertu u Srebrenici.

You must be logged in to post a comment Login