Mogu li Bratunac i Srebrenica slijediti primjer Zvornika

Svima je jasno da je sve teža ekonomska situacija zbog velike inflacije i slabog punjenja budžeta, ali opet to nije razlog za mnoge opštine i gradove da velike količine novca troše i na druge bespotrebne stvari.

Primjer Grada Zvornik trebalo bi da slijede mnogo. Naime, Zvornik će svim maturantima platiti matursko veče povodom Dana grada, za ukupno 450 maturanata dvije srednje škole.

Imajući u vidu činjenicu da jedan broj učenika završnih razreda nije imao finansijskih mogućnosti da učestvuje u maturskoj večeri, gradonačelnik Zvornika Bojan Ivanović odlučio je da grad plati proslavu za sve maturante.

„Majski dani su praznični u Zvorniku. Evo u nedelju obilježavamo 613 godina postojanja grada, zatim se pripremamo za svečani defile maturanata, što su svakako lijepi događaji. A činjenica da neki mladi ljudi nemaju mogućnost da to veče provedu sa svojim prijateljima, sa kojima su dijelili đačke zgode i nezgode, podstakla nas je na ovu odluku. Pozivam sve maturante da se prijave za proslavu, koju će finansirati njihov Grad,“ istakao je gradonačelnik Ivanović.

Ranije je u Srebrenici postojala praksa da Opština angažuje učenike završnih razreda na uređenju gradskih i prigradskih dijelova, pošumljavanju i da im od toga uplatio dio sredstava, a nakada gotovo čitav iznos za matursku ekskurziju što je svakako bio lijep gest.

Godinama su mladi koji su budućnost zaboravljeni i za njih gotovo da nema podrške i motivacije da ostanu u svojim mjestima poput Bratunca i Srebrenice.

You must be logged in to post a comment Login