Mliječna industrija “Zott” – Pomoć za ugrožene farmere u poplavama

Mliječna industrija “Zott” iz Gradačca donirat će hranu za muzne krave farmerima iz devet bh. opština koje su pogođene poplavama, a ukupna vrijednost donacije je 62.810 KM, stoji u saopštenju ove kompanje.

„Nažalost, poplave su nanijele velike štete stočnom fondu i farmerima u našoj zemlji. Danas smo posjetili prve kooperante i uručili im hranu za muzne krave, koja im je prijeko potrebno da bi prehranili stoku. Nadamo se da će se situacija uskoro poboljšati, jer je mljekarska industrija važna za BiH. Samo u našoj mljekari godišnje se preradi oko 20 miliona litara mlijeka,a tokom dvije godine od otvaranja tvornice u BiH ostvarili smo značajno učešće na domaćem te tržištu zemalja Balkana,“ poručio je Admir Tursunović, direktor otkupa i nabave mlijeka, mliječne industrije Zott iz Gradačca.

Hranu za muzne krave tokom narednih dana dobit će ukupno 53 farmera u opštinama Vukosavlje, Modriča, Odžak, Gradačac, Bratunac, Milići,  Živinice, Kalesija i Srebrenica.

Uspjeh kompanije “Zott”, koja izvozi u više od 75 zemalja svijeta, temelji se na dosljednoj proizvodnji i preradi mlijeka. S godišnjim prihodom nešto manjim od milijardu eura svrstava se u jednu od najznačajnijih tvornica u Europi.

You must be logged in to post a comment Login