Mladica duža od metar i teža od 10 kg ulovljena na rijeci Drini

Danas je u Zvorniku na rijeci Drini ulovljen kapitalan primjerak mladice teže od deset kilograma i duža od metar, javlja Zvornički.ba.

Zbog sigurnosti ulovljene ribe, ista je brzo vraćena u rijeku Drinu, kako bi nastavila krasiti ovu rijeku čiji je ujedno i zaštitni znak. Riba je ulovljena na lokaciji “Feniks” u gradu Zvorniku.

Sretne ruke danas je bio dugogodišnji ribolovac Simo Pokorni koji je među naijskusnijim ribolovcima SRU “Bistro” Zvornik, pored iskustva za Simu se može reći da je ujedno i jedan od najkompletnijih ribolovaca na području Zvornika i šire.

Porodica Pokorni, tradicionalno je vezana za rijeku Drinu i njen ribolov, Simin otac je bio ribolovac, kao i sin Nikola koji je takođe je dugogodišnji ribolovac SRU “Bistro” Zvornik.

Nikola je trenutno na privremenom radu u Njemačkoj gdje radi kao ljekar. Prema riječima članova SRU “Bistro” Zvornik, Simo zaslužuje samo pohvale jer svojom pojavom i šarmom na najbolji mogući način razvija ljubav prema ribolovu kod drugih ljubitelja Drine i ribolova, piše Zvornički.ba.

Foto: Zvornički.ba

You must be logged in to post a comment Login