Mladi rotarijanci radili za pomoć bolesnom dječaku

Interakt (IAC) Srebrenica, podmladak Rotari kluba Srebrenica uključio se u humanitarnu akciju za pomoć petogodišnjem Stojanu Radeku koji boluje od leukemije i za operaciju u Njemačkoj potrebno je 300.000 evra.

Članovi IAC Srebrenica uključili su se u ovu akciju tako što su po jedan ili dva dana radili u prodavnicama, kafićima, frizerskim salonima, firmama i zarađene dnevnice prikupljali za liječenje malog Stojana Radeka.

“Mali Stojan iz Stare Pazove ima leukemiju. Njegova mama je iz Bratunca, a on je rođak naše članica kluba pa smo tako saznali za njega. Uključili smo se u organizaciju humanitarnog koncerta koju je priredio Dom kulture Bratunaci gdje je sakupljeno 1.320 maraka. Juče nam je pomoglo oko 20 privrednika iz naše okoline da skupimo pare. Radili smo po kafićima, buticima, frizerskim salonima i dobili dnevnice”, kaže Ivana Stanojević, predsjednica IAC Srebrenica.

Ona kaže da je juče prikupljeno 340 KM i da imaju obećana sredstva od Omladinskog centra Srebrenica, a tražiće pomoć i od opština Bratunac i Srebrenica u kojima ne traže novac već žele da organizuju akcije čišćenja i uređenja grada koje bi im platile opštine a sredstva bi išla za bolesnog dječaka.

“Pozivam sve ljude dobre volje koji žele pomoći da se ukljuće u akciju i pomognu jer sredstva nisu mala, a danas svaki dječiji život znači mnogo”, poručila je Ivana.

Sredstva možete uplatiti na ove račune:

Dinarski račun

340-32331085-79

Devizni račun

IBAN RS: 35340000003209675125

BOJANA RADEKA

BRANKA ĆOPIĆA 2,

STARA PAZOVA

SWIFT CODE:

GIBAATWG

ERSTE GROUP BANK

AG WIEN, AUSTRIA

You must be logged in to post a comment Login