Mladi pisac o kome se priča

Mlad je. Postigao je ono što mnogi stariji nisu. Student je treće godine Ruskog i srpskog jezika i književnosti. Dobio je nagradu za najboljeg mladog pisca na teritoriji BiH za 2008. godinu. Živi i stvara u Bratuncu. Danas vam donosimo priču o Miladinu Trišiću.

Ovaj mladi čovjek se pisanim stvaralaštvom počeo baviti rano, u osnovnoj školi je napisao svoje prve pjesme. Većina njegovih lirskih radova objavljena je u raznim časopisima, zbornicima i drugim književnim izdanjima. Ponosni je vlasnik velikog broja nagrada za svoja poetska djela.

“U šestom razredu sam se ozbiljnije posvetio pisanju, i to na nagovor nastavnice Slobodanke, prije toga sam se više bavio likovnim stvaralaštvom, u srednjoj školi sam malo pauzirao jer sam počeo raditi na radiju kao voditelj i urednik, a sada život ne mogu zamisliti bez pisanja“, kazao je ovaj mladi pisac.

Nagrade Miladin

Uglavnom je pisao pjesme, a razvojem interneta, kada je mogao da prati konkurse za kratke priče, počeo je i njih da piše, a naziv prve novele “Vjetrovi sudbine“ dao je i svojoj prvoj objavljenoj zbirci.

Inspiraciju nalazi uvijek, na neki način u svemu što ga okružuje, ali najviše u ljudskim sudbinama.

“Sve zavisi kako ko vidi sve što ga okružuje, neko to vidi kao nebitno, svakodnevno, a neko nešto po čemu se može napisati i pjesma, i priča, čak i roman“, kaže Miladin.

Kao nagrada za višegodišnji poetski i prozni rad, uslijedila je njegova prva zbirka “Vjetrovi sudbine“, nedavno promovisana i u Bratuncu i na Palama, gdje Miladin studira.

Pjesma Miladin

U zbirci je sakupio sva svoja razmišljanja, maštanja i zapažanja o ljubavi, sudbinama, prijateljstvu i neobičnim životnim anegdotama.

“Vjetrovi sudbine“ je zbirka pjesama, uz četiri prozna teksta, kratke priče. Ono što vezuje njegove pjesme jeste ljubav i nostalgija.

“Kroz sve moje pjesme proteže se ljubav prema svemu što nas okružuje, ali i nostalgija. Mnogo volim i Sarajevo, i taj grad mi je velika inspiracija. Mnogo čitam, gledam serije, filmove, najviše epohalne, i u tome me neki detalj podsjeti na nešto što bih mogao pisati“, priča Miladin.

U skorije vrijeme planira još neku promociju svoje zbirke, i dalje piše, sprema svoj debi roman “Tajna višegradske ćuprije“, a u nekim budućim vremenima htio bi da pokuša da organzuje manifestaciju “Bratunačka ljeta poezije“, gdje bi se, između ostalih, predstavljali bratunački mladi talenti.

Vjetrovi sudbine

“Svjedoci smo mnogih tužnih, tragičnih dešavanja danas, a ja pisanjem pokušavam sve tragične priče da preobratim i predstavim kao srećne okolnosti, odnosno da i ono što izgubimo ne utiče previše na nas, tačnije da se potrudimo da to što lakše prevaziđemo, šta god da se dogodilo – dogodilo se da razlogom, i obrnuto. Na kraju krajeva, pišem da jednog dana iza mene ostane nešto vrijedno pomena“, rekao je perspektivni Miladin Trišić.

Piše: Dragana Vučetić

You must be logged in to post a comment Login