Projekat stipendiranja uspješnih studenata ˝Mentor˝

Humanitarna organizacija ˝Dirhem˝ pokreće projekat stipendiranja uspješnih studenata simboličnog naziva ˝Mentor˝. Ovaj projekat je naša podrška vrijednim studentima, njihovom obrazovanju i stasavanju u velike ljude.

Tokom projekta predviđeno je da financijski podržimo studente čiji je prosjek ocjena veći od 9.0 i koji dolaze iz porodica slabijeg imovinskog stanja.

Također, tokom trajanja projekta studenti koji budu odabrani za stipendiranje volontirat će u našoj ili drugoj društveno korisnoj organizaciji 10 sati mjesečno i to je uslov primanja donacije za naredni mjesec.

Sa primljenim studentima će se potpisati ugovor koji će precizirati obaveze i načine primanja studentske pomoći.

Pozivamo naše cjenjene sugrađane i plemenite donatore da se shodno svojim mogućnostima uključimo u podršku našim potrebnim studentima. Pomažemo djecu bez roditelja, pomažemo starije osobe, a od sada, uz vašu podršku, i uspješne studente.

Vaša podrška projektu MENTOR je jedna od najboljih investicija u Bosni i Hercegovini, jer je to ulaganje u žive ljude, u mladost koja i sama pomaže drugima.

Dodatne informacije o projektu na e- mail: [email protected] i tel.: +387 62 874 556

Projekat počinjemo sa uručenjem stipendija za dva odabrana studenta sa Tuzlanskog univerziteta. Radi se o dvije sjajne studentice Arneli Osmanović i Almiri Bosankić sa Univerziteta u Tuzli.

Podržimo naše najbolje studente. Oni to zaslužuju. Oni će to znati cijeniti i društvu kao zajednici višestruko vratiti.

“Uvidjeli smo da nam nedostaje program stipendiranja za studente, do sada smo dodjeljivali jednokratne pomoći određenim studentima, ili smo bili dio nekih drugih projekata stipendiranja studenata. Međutim, odlučili smo da pokrenemo vlastiti program, na moju incijativu, jer sam i sama student, te sam najbolje upućena u potrebe naših studenata u Bosni i Hercegovini, susrela sam se sa brojnim kolegama koji su zbog financijske situacije morali da napuste studije, a bili su izuzetni studenti, što me je i potaklo da napišem ovaj projekt. Smatram da su mladi snaga Bosne i Hercegovine, kroz ovaj projekt osim što ćemo pomoći studentima da se obrazuju, da razviju lične i profesionalne kompetencije, ulažemo i u naše društvo, te omogućujemo mladima da njihova znanja i vještine koriste u našoj državi. Također, nadam se da će donatori prepoznati vrijednosti projekta Mentor, te podržati mlade Bosne i Hercegovine.” Istakla je saradnica HO Dirhem Ahmedina Smajlović

Vaše novčane donacije za projekat primamo sa naznakom ˝podrška/pomoć studentima MENTOR˝na račune:

Uplate iz inostranstva:
Beneficiary bank: RAIFFEISEN BANK DD BOSNA I HERCEGOVINA
SWIFT CODE: RZBABA2S
Address: Zmaja od Bosne bb Sarajevo BiH
Details of Beneficiary:
IBAN CODE: BA39 1610 3500 4290 0038
Full beneficiary name: Dirhem Udruženje Sanski Most
Full beneficiary address: Muhići 25

Uplate iz BiH:
Dirhem Udruženje Sanski Most
Žiro-račun: 1610 3500 4290 0038
79260, Sanski Most

Crtice o projektu:

1. Projekt Mentor je naša podrška uspješnim studentima u BiH.

2. Vrijeme realizacije tokom prve godine projekta: oktobar 2019.- oktobar 2020.

3. Ciljevi: Osigurati novčanu pomoć za školovanje uspješnih studenata, čiji dosadašnji uspjeh je veći od 9.0 prosjeka ocjena i koji nisu u stanju sami finansirati svoje školovanje.

4. Način realizacije: Studenti primljeni u projekat biti će finansirani na mjesečnoj osnovi i to iznosom od 100 KM isplatom na račun stipendista. Projektom je predviđeno da odabrani studenti volontiraju u našoj ili drugoj društveno korisnoj organizaciji 10 sati mjesečno i to je uslov primanja donacije za naredni mjesec.

Sa primljenim studentima će se potpisati ugovor koji će precizirati obaveze i načine primanja studentske pomoći u okviru projekta MENTOR.

Izvor: Mreža mira

You must be logged in to post a comment Login