Program master studija na Univerzitetu u Bolonji

Ukoliko ste zainteresovani da pohađate interdisciplinarne master studije iz oblasti ljudskih prava i demokratije u okviru zajedničkog programa koji podržavaju vodeći univerziteti regiona, a održavaju ih Univerzitet u Sarajevu i Univerzitet u Bolonji. Stipendija pokriva sve troškove studija, a stipendisti će imati mogućnost i da obave stručnu praksu.

OBLAST:

Demokatija i ljudska prava.

OPIS

ERMA program stipendinja master studija predstavlja dostignuće saradnje partnerskih organizacija i predstavnika civilnog društva u pokušaju da se stvori interdisciplinarni okvir za proučavanje prilika koja se odnose na jačanje demokratije i organizacija civilnog društva. Troškovi studija su u potpunosti pokriveni, a studenti će tokom studija obavljati stručnu praksu u državnim institucijama, nevladinim organizacijama. Studenti će po okončanju studija steći dvojnu diplomu Univerziteta u Sarajevu i Univerziteta u Bolonji.

USLOVI

Studenti koji mogu pohađati ove master studije treba da su završili studije prava, politikologije ili međunarodnih ondosa. Potrebno je priložiti i sertifikat o poznavanju engleskog jezika. Za stipendiju se mogu prijaviti studenti koji su osnovne studije okončali u vremenskom okviru od 5 godina prije podnošenja prijave za stipendiju. Kandidati za stipendiju sa Balkana

NAČIN PRIJAVE

Kako bi se prijavili za stipendiju, potrebno je posjetiti prijavnu stranicu programa.

ROK ZA PRIJAVU: 1. septembar 2019. godine.

Više detalja: za više informacija o programu posjetite zvaničnu stranicu programa.

Izvor: MladiInfo.me

You must be logged in to post a comment Login