Prijavite se za ljetnju školu evropske susjedske politike

Katedra za evropsku susjedsku politiku je raspisala poziv za sve zainteresovane doktorante da učestvuju u ljetnjoj školi i steknu potrebna znanja i vještina za tumačenje i kreiranje politike u regionu.

OBLAST:

Političke nauke.

OPIS

Tema ovogodišnje ljetnje škole jeste ”U potrazi za novim obrazloženjem: EU, evropska susjedska politika u post bregzitnom redu”. Škola će se održati od 28.juna do 5. jula u kampusu Natolin na Evropskom koledžu i fokusiraće se na istočnu i južnu dimenziju ENP-a. Svakog dana akademici i stručnjaci će odrđati predavanja o određenoj temi. Svi izabrani doktoranti će predstaviti svoja istraživanja i dobiti povratne informacije i savjete viših naučnika i njihovih kolega. Cilj je pružanje jedinstvenog programa koji nudi kandidatima prilagođena predavanja, savjete i povratne informacije vodećih naučnika i stručnjaka. Škola ima za cilj da doktorantima dopusti kritička i dublja interdisciplinarna znanja, kao i teorijska i metodološka sredstva relevantna za analizu evropske spoljne politike prema susjedima EU, a istovremeno stavlja i snažan naglasak na specifične regionalne studije i domaću dinamiku u okruženju EU.

USLOVI

Mogu se prijaviti svi zainteresovani međunarodni kandidati doktorskih studija koji rade na temama vezanim za EUFP i/ili ENP i EU teme vezane za susjedstvo. Studenti sa iskustvom iz međunarodnih odnosa, evropskih studija, prostornih studija, komparativne politike i zakona o spoljnim odnosima EU posebno se ohrabruju da se prijave. Može učestvovati najviče 14 doktoranata. Poželjno je da polaznici provedu najmanje godinu dana na doktorskim studijama.

NAČIN PRIJAVE

Ukoliko želite da se prijavite morate popuniti aplikacioni obrazac na linku: http://www.enpsummerschool.eu/application/

ROK ZA PRIJAVU:

15. april 2020. godine

Detaljnije: http://www.enpsummerschool.eu/

Izvor: Hoću.ba

You must be logged in to post a comment Login