Prijave za International Medis Awards for Medical Research 2019

Stručni žiri za dodjelu nagrade International Medis Awards ove godine šesti put zaredom raspisuje konkurs International Medis Awards for Medical Research za najbolja aplikativna medicinska dostignuća u regiji srednje i jugoistočne Evrope.
 
U 2019. godini poziv za prijavu upućujemo zdravstvenim djelatnicima s područja farmacije, gastroenterologije, ginekologije, intenzivne medicine (s anesteziologijom), neurologije, oftalmologije, pedijatrije, pulmologije (s alergologijom) i reumatologije.

Istraživački rad mora biti prihvaćen, predstavljen ili objavljen između 1. septembra 2018. i 31. avgusta 2019.

Konkurs je raspisan u devet država: Austriji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Mađarskoj,  Sjevernoj Makedoniji, Sloveniji i Srbiji.

Prijavljene radove ocjenjivat će stručni žiri prema unaprijed određenim kriterijima, a čine ga međunarodno priznati stručnjaci različitih specijalnosti pod vodstvom predsjednika žirija prof. dr. sc. Matije Tomšiča, dr. med., načelnika Kliničkog odjeljenja za reumatologiju u Univerzitetskom kliničkom centru Ljubljana. Žiri će odabrati finaliste i po jednog pobjednika iz svakog gore navedenog područja istraživanja.

Pobjednicima konkursa pripada nagrada:

  • bronzana skulptura Budućnost (Future) i
  • financijski podsticaj za dalji istraživački rad u iznosu od 2.500 eura (bruto).

 Finalisti konkursa dobit će nagradu:

  • priznanje Medis Awards
  • finansijsku podršku za dalji istraživački rad u iznosu od 500 eura (bruto).

Finalisti i članovi stručnog žirija će prisustvovati svečanoj priredbi s dodjelom nagrada koja će se održati 5. novembra 2019. u Ljubljani.

Zadnji rok za prijavu: 4. septembar 2019.

Više na www.medis-awards.com.

You must be logged in to post a comment Login