Prijave na 17. Rastok Fest Jelah 2019. godine

Rastok Fest se već 16. godina unazad uspješno organizuje i okuplja prije svega ljubitelje dobre muzike različitih žanrova ali i različite umjetnike i omladinske lidere/aktiviste.

RF je do sada okupio preko 140 neafirmisanih bendova, preko 500 muzičara, preko 250 umjetnika i preko 450 volontera. Na RFu su nastupala velika imena muzičke scene sa prostora Bosne i Hercegovine i EX-YU prostora, i to: Dubioza Kolektiv, Van Gogh, Zabranjeno Pušenje, Damir Urban,Kultur Shock, Zoster, Elemental, Edo Majka, Erogene zone,Letu Štuke, Kerber, Night Shift,Nermin Puškar i drugi.

17. RF će se održati 3. augusta 2019. godine i u skladu s tim, Jedinstvena organizacija mladih (JOM) Jelah kao organizator, otvara konkurs za prijave neafirmisanih bendova iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, za učešće na ovogodišnjem 17. RF-u.

Pravo učešća na konkursu imaju svi neafirmisani bendovi iz domena pop, rock, hip-hop, r’n’b muzike i/ili pripadajućih muzičkih žanrova.

ROK ZA PRIJAVE NEAFIRMISANIH BENDOVA JE 08.JUNI 2019.

Konačni rezultati konkursa će biti objavljeni do 15. juna 2019. godine, na službenoj web i facebook stranici RFa.

Svi zainteresovani neafirmisani bendovi mogu se prijaviti porukom u inbox facebook stranice UMF Rastok (link:UMF RASTOK) ili na mail: [email protected] sa osnovnm informacija o bendu i linkovima audio ili video materijala.

Učesnicima17. RF-a, organizator će nadoknaditi putne troškove, te obezbijediti smještaj, hranu i osvježenje u skladu sa pravilima RF-a.

Učesnici u okviru nastupa na 17. RFu moraju izvoditi isključivo autorske pjesme sa minimalno 30 minuta autorskog materijala.

Učesnici, osim osnovnog razglasa koji će osigurati Organizator RF-a zajedno sa vlastitim muzičkim instrumentima moraju sa sobom donijeti i dodatnu muzičku opremu odnosno gitarska pojačala sa pripadajućim kablovima, činele, pedale i doboš za bubnjeve. Organizator neće naknadno nabavljati iste u slučaju da se zaborave.

Organizator će učesnicima obezbjediti vodiča/domaćina. Učesnici su dužni poštovati smjernice domaćina u cilju što bolje organizacije njihovog nastupa na festivalu.

Organizator zadržava neograničeno pravo da u svrhu promocije festivala i učesnika upotrebljava sve informacije dostavljene od strane učesnika u okviru konkursa, kao i snimke nastupa učesnika na samom festivalu.

Raspored nastupa će odrediti Organizator i o tome pravovremeno obavijestiti učesnike. Organizator zadržava pravo izmjene rasporeda nastupa na dan nastupa ili pred sam nastup.

Učesnici su dužni strogo poštovati raspored tonskih proba u sklopu muzičke večeri i drugih aktivnosti od kojih zavisi njihov nastup i predstavljanje na festivalu.

You must be logged in to post a comment Login