Poziv za devetu Berzu Preduzetničkih Ideja

Studentski Biznis Centar u saradnji sa Fondacijom „Freedom&Entrepreneurship“, nastavlja sa tradicionalno preduzetnički-orjentisanim projektima koji nam iz godine u godinu ulivaju sve veću nadu da sreća zaista i prati spremne! Berza preduzetničkih ideja je mjesto gdje se susrijeću ponuda i tražnja.

OBLAST:

Preduzetništvo.

OPIS

Univerzitet Donja Gorica je svojevrsna kolijevka studentskog preduzetništva u Crnoj Gori. U skladu sa tim, a vođeni Profesorovom jednačinom, gdje je sposobnost studenta jednaka proizvodu znanja i inteziteta života tokom studija na kvadrat( S = z* i² ), i ove godine
U skladu sa tim, ponovo vam dajemo priliku da, u zavisnosti od toga koliko budete spremni, okušate svoju sreću, i spojite lijepo i korisno na IX Berzi preduzetničkih ideja! Na strani “ponude” se mogu naći vaše biznis ideje, koje mogu licitirati kompanije i institucije kao predstavnici “potražnje”. U zavisnosti od kvaliteta ideje, koja predstavlja sinergiju vaše hrabrosti i kreativnosti, najboljih 11 ideja će imati priliku da se predstavi pred stranom “potražnje”- na dan Evrope – 09. Maja 2019. godine. Tradicionalno, nakon prezentacija slijedi kotacija.

Poruka koju knjiga nosi jeste da teret uspjeha ne snose samo najboljih 11 ideja, već i sve ostale kvalitetne ideje u koje će predstavnici “tražnje” moći da ulažu iako toga dana neće biti prezentovane. Od 2016. godine sa radom je počela fondacija Freedom&Entrepreneurship, koja će za cilj imati podstrek mladim ljudima za realizaciju svojih biznis ideja. Novac koji će TRAŽNJA namijeniti vlasnicima ideja će se uplaćivati na račun fondacije, koja će 50% sredstava odmah po uplati proslijedjivati vlasnicima ideja, dok će drugih 50% biti uplaćeno vlasniku ideje onog dana kada isti osnuje privredno društvo registrovano za realizaciju ideje. Rok za osnivanje društva je 24 mjeseca od dana dobijanja prvog dijela nagrade. Ukoliko se u tom roku ne osnuje privredno društvo, fondacija zadržava ovaj iznos i proslijedjuje kao podršku drugim pravnim licima koji apliciraju za pomoć fondacije, o čemu će biti više riječi na samoj Berzi.

Nagrade sa VII Berze Preduzetničkih ideja će biti svečano uručene upravo na ovogodišnjoj Berzi – 09.maja 2019. godine, svim privrednim društvima koja su u međuvremenu osnovana, a svoje ideje su prezentovali na nekoj od prethodnih Berzi Preduzetničkih Ideja. UDG, kao inicijator takmičenja baziranih na pravilima fer, tržišne utakmice upravo i u ovom slučaju otvara konkurs za sve srednjoškolce i studente iz Crne Gore i Evrope!

USLOVI

Konkurs je otvoren za sve srednjoškolce i studente iz Crne Gore i cijelog svijeta.

NAČIN PRIJAVE

Na konkurs se možete prijaviti do 20. Aprila 2019. godine i to ispunjavanjem aplikacije na: Prijava. Za članove Studentskog Biznis Centra (SBC) obezbijeđene su besplatne konsultacije u vezi prijava ideja. Prijave za konsultacije možete poslati na [email protected] U slučaju da imate bilo kakvih pitanja, slobodno nas kontaktirajte.

ROK ZA PRIJAVU:

20. april 2019. godine

Detaljnije na OVOM LINKU.

Izvor: MladiInfo.me

You must be logged in to post a comment Login