Postanite stipendista Muzeja Deutsches

Muzej Deutsches raspisuje konkurs za prijave za stipendije „Deutsches Museum Scholar-In-Residence Program 2019“. Mogu se prijaviti kandidati iz svih država svijeta. Ove stipendije se dodjeljuju za vremenski period od šest mjeseci ili godinu dana. 

OBLAST: 

Istraživanje

OPIS

Prijavite se za Deutsches Museum Scholar-In-Residence Program 2019. Muzej Deusches u Minhenu ima nekoliko stipendija koje nudi istraživačima zainteresovanim za rad od šest ili 12 mjeseci na projektima, uključujući široke i heterogene kolekcije muzeja. Stipendijski program je međunarodni i interdisciplinarni. Kandidati su pozvani da svoje projekte baziraju na kolekcijama muzeja Deutsches i da blisko sarađuju sa zaposlenima. Projekti podrazumijevaju inovativne pristupe istraživanju zasnovanom na artifaktima. Tokom boravka, stipendisti će imati svakodnevni kontakt sa kustosima muzeja, arhivistima i bibliotekarima. Visina preddoktorskih stipendija je 7.500 eura za 6 mjeseci ili 15.000 eura za cijelu godinu, visina postdoktorskih stipendija je 15.000 za šest mjeseci ili 30.000 eura za godinu.

USLOVI

Mogućnost čitanja na njemačkom je preduslov za prijavu, kao i posjedovanje master diplome. Mogu se prijaviti kandidati iz svih država svijeta.

NAČIN PRIJAVE

Kako biste se prijavili ispunite onlajn aplikacionu formu na OVOM LINKU.

ROK ZA PRIJAVU: 

11. oktobar 2019. godine.
Detaljnije na: http://www.deutsches-museum.de/…/scholar-in-residence/

Izvor: MladiInfo.me

You must be logged in to post a comment Login