Otvoren konkurs za stipendije Paul Celana za prevodioce

Program podržava prevode kanonskih tekstova i savremenih ključnih radova iz humanističkih, društvenih i kulturoloških studija sa istočnog na zapadni, zapadni na istočni ili između dva istočnoevropska jezika. Poseban naglasak stavljen je na prevode relevantnih djela napisanih od istočnoevropskih autora i / ili ženskih naučnika. Imajte na umu da fikcija i poezija neće biti prihvaćene.

OBLAST:

Prevodilaštvo.

OPIS

Gostujući stipendisti Paul Celan-a pozvani su da provode tri do šest mjeseci između jula 2020. i juna 2021. godine na IWM-u, da nastave svoje prevodilačke projekte. Stipendisti primaju mjesečnu pomoć u iznosu od 2.800 eura za pokrivanje svih troškova vezanih za boravak u Beču. Pored toga, IWM pruža svojim zaposlenim kancelariju koja uključuje pristup internetu, internim istraživačkim i administrativnim objektima kao i drugim drugim uslugama besplatno. Program podržava prevode kanonskih tekstova i savremenih ključnih radova iz humanističkih, društvenih i kulturoloških studija sa istočnog na zapadni, zapadni na istočni ili između dva istočnoevropska jezika. Poseban naglasak stavljen je na prevode relevantnih djela napisanih od istočnoevropskih autora i / ili ženskih naučnika. Imajte na umu da fikcija i poezija neće biti prihvaćene.

USLOVI

Stipendisti primaju mjesečnu pomoć u iznosu od 2.800 eura za pokrivanje svih troškova vezanih za boravak u Beču. Pored toga, IWM pruža svojim zaposlenima kancelariju koja uključuje pristup internetu, internim istraživačkim i administrativnim objektima kao i drugim drugim uslugama besplatno.

NAČIN PRIJAVE

Da biste se prijavili popunite aplikacionu formu na: https://www.iwm-applications.at/login.php?48

ROK ZA PRIJAVU:

19. april 2020. Godine

Detaljnije: http://www.edu-active.com/

Izvor: Hoću.ba

You must be logged in to post a comment Login