Norman Borlaug nagrada za terensko istraživanje

Fondacija Rokfeler raspisuje konkurs za nagradu za terensko istraživanje “Norman Bourlag” za izuzetna, naučno utemeljena dostignuća u međunarodnoj poljoprivredi i proizvodnji hrane od strane osobe ispod 40 godina koja je jasno pokazala intelektualnu hrabrost, izdržljivost i odlučnost u borbi za eliminaciju gladi i siromaštva u svijetu.

OBLAST:

Poljoprivreda, proizvodnja hrane.

OPIS

Nagrada će odati počast pojedincu koji blisko i direktno “na terenu” ili na nivou proizvodnje ili prerade sa poljoprivrednicima, stočarima, ribarima ili drugim u seoskim zajednicama, u bilo kojoj disciplini ili preduzeću u cijeloj proizvodnji hrane, preradi, i distributivni lanac. Da biste imenovali zaslužnog pojedinca, molimo Vas da posjetite ovaj obrazac. Nominacije su zakazane za 15. jun. Nagrada Norman Borlaug od 10.000 USD za terenska istraživanja i aplikacije, koju je dodijelila Fondacija Rockefeller, bit će predstavljena u listopadu u Des Moinesu, u državi Iova, od strane Svjetske fondacije za hranu.

USLOVI

Kandidati moraju biti mlađi od 40 godina (40. rođendan nije dostignut prije Svjetskog dana hrane, 16. listopada, godine u kojoj se dodjeljuje nagrada). Kandidati moraju aktivno raditi u disciplini, istraživačkoj oblasti, poziciji ili na projektu (projektima) za koje se prepoznaju. Oni mogu biti povezani sa javnom ili privatnom obrazovnom, istraživačkom ili razvojnom organizacijom ili povezanim entitetom. Nominirani ostaju podobni za razmatranje nakon isteka godine imenovanja, po odluci žirija nagrade, sve dok su ispunjeni kriteriji dodjele i starosna dob. Nagrada je namijenjena predstavljanju jednoj osobi. U neuobičajenim i rijetkim okolnostima, druga osoba može dijeliti nagradu za izražene zajedničke napore i postignuća.

NAČIN PRIJAVE

Sve nominacije moraju biti dostavljene na engleskom jeziku na ovom linku.

ROK ZA PRIJAVU:

15.jun 2019. godine

Detaljnije: https://www.worldfoodprize.org/index.cfm?nodeID=87974…

Izvor: MladiInfo.me

You must be logged in to post a comment Login