Međunarodni program stipendiranja SCUT u Kini

Tehnički univerzitet Južne Kine je pokrenuo program stipendiranja studenata svih nivoa studija i akademskih oblasti. U zavisnosti od prethodnog akademskog uspjeha, stipendija može pokriti sve troškove studiranja u Kini.

OBLAST:
sve oblasti

OPIS
Tehnički univerzitet Južne Kine je obezbijedio stipendije namijenjene stranim studentima osnovnih, master i doktorskih studija kako bi imali mogućnost kompletiranja studija na ovoj renomiranoj kineskoj obrazovnoj instituciji.

USLOVI
Visinu stipendije određujju prethodna akademska postignuća. Kandidati do 30 godina starosti mogu se upisati na osnovne studije, stari do 35 godina koji su uspješno okončali osnovne studije, a nosioci master akademskog zvanja  do 40 godina starosti koji su voljni da svoju doktorsku disertaciju izrade u Kini.

NAČIN PRIJAVE
Putem prijavnog portala Univerziteta, kandidati su dužni da dostave diplomu koju su posljednju stekli, dva pisma preporuke, nacrt istraživačkog rada (za master i doktorske studije), kopija pasoša, kao i traženi ljekarski izvještaj. Dokumenti moraju biti prevedeni na engleski ili kineski jezik.

ROK ZA PRIJAVU:
april 2019.

Više detalja:
Za više informacija posjetite zvaničnu stranicu programa.

Izvor: MladiInfo.me

You must be logged in to post a comment Login