Konkurs za postdoktorsku stipendiju za oblasti političkih nauka

Univerzitet u Oslu je raspisao konkurs za postdoktorsku stipendiju za oblasti političkih nauka za sve zainteresovane kandidate širom svijeta.

OBLAST:

Političke nauke i slične oblasti.

OPIS

Univerzitet u Oslu je najstariji univerzitet u Norveškoj. Do januara 2016. godine bila je to najveća norveška visokoškolska ustanova po veličini koju je sada nadmašio samo Norveški univerzitet za nauku i tehnologiju. Akademska rang lista svjetskih univerziteta svrstala ga je kao 58. najbolji univerzitet na svijetu i treći najbolji u nordijskim zemljama. Doktorske studije iz političkih nauka (autokratska politika) su namijenjene magistrantima iz oblasti politikologije i srodnih oblasti poput ekonomije ili sociologije. Uspješan aplikant će raditi doktorski rad na projektu ERC ‘’Izlazak, život i propast autokratskih režima’’. Projekat vodi profesor Carl Henrik Knutsen, a finansira ga ERC Consolidator Grant. Projektni tim uključuje nekoliko međunarodno vodećih naučnika o autokratskoj politici i političkim režimima.

USLOVI

Kandidati moraju imati stečenu magistarsku diplomu ili ekvivalentnu kvalifikaciju iz politikologije i srodnih oblasti poput ekonomije ili sociologije. Magistarski rad mora uključivati tezu od najmanje pola godine radnog opterećenja i obuku u istraživačkoj metodologiji.

NAČIN PRIJAVE

Svi zainteresovani kandidati se mogu prijaviti online putem na sljedećem linku: https://id.jobbnorge.no/Account/Login

ROK ZA PRIJAVU:

15. april 2020. godine

Detaljnije: www.uio.no

Izvor: Hoću.ba

You must be logged in to post a comment Login