Gdje i kako možete volontirati i besplatno putovati svijetom

Ako ste mlada osoba velike su šanse da ste nezaposleni pa zašto onda ne biste iskoristili mogućnost angažmana u društvu kroz volonterska putovanja. Organizatora takvih putovanja ima sve više, a mi am donosimo gdje sve možete pomoći zajednici i ujedno vidjeti svijeta.

Ukoliko volite putovanja, pozitivnog ste duha i želite pomoći zajednici, trebali biste iskoristiti ponude koje nude razne volonterske agencije. Na listi koju donosi punkufer.hr nalaze ponude zbog kojih nećete morati niti novčanik izvaditi.

WWOOF – World Wide Opportunities on Organic Farms

Gore navedena organizacija besplatno osigurava smještaj i hranu na farmi u zamjenu za jedan dan rada. Slobodni ste uključiti se na sudjelovanje u trajanju od tjedan dana, ili više godina, a volontirati se može u preko 53 države svijeta na više od tisuću farmi.

Turtle Teams

Radi se o maloj grupi volontera koji se trude kako bi očuvali morske kornjače. Većina se grupa bazira na jednu do dvije plaže na kojima kornjače nesu jaja, a koje su proteklih godina postale meta kradljivaca. Možete volontirati i samo na jednu noć, ali i dulje.

Conservation Volunteers, Australija i Novi Zeland

Ovaj je grupa organizirana u nekoliko timova diljem Novog Zelanda i Australije, a brine o očuvanju prirodnih staništa i razvoju prirodnog turizma. Iako se smještaj o ovom centru plaća, ima ih mnogo programa Europske unije koji pokrivaju isti.

Volonterski programi u Sudanu

Ukoliko ste dobar poznavatelj engleskog jezika možete otputovati u Sudan kao učitelj engleskog jezika i napravite promjenu u državi u kojoj je obrazovanje teško dostupno. Volonteri bi sami trebali platiti svoje avionske karte, no smještaj i hranu osigurava organizator volontiranja.

Appalachian Trail Conservancy, SAD

Staza Appalachian je preko tri i pol tisuće kilometara dugo stanište više od dvije tisuće ugroženih vrsta. Volonteri brinu o prohodnosti staza i gradnju novih, u zamjenu za hranu i smještaj.

Voditelj putovanja za HF Holidays, Europa

Volontere traži i jedan od najpopularnijih europskih organizatora putovanja, koji će voditi po njihovim rutama. Voditeljima je osiguran smještaj, hrana i mogućnost da proputuju Europu u zamjenu za vrijeme i znanje.

Help Exchange, diljem svijeta

Radi se o web stranici koja sakuplja imena osoba koje traži dodatnu pomoć, bilo u kui, vrtu ili školi na raznim projektima, poput gradnje društvenih centara. Opcija uistinu ima mnogo.

Mirovne snage, diljem svijeta

Mirovne snage pružaju mogućnost za upoznavanje različitih država i kultura kroz volontiranje na različitim projektima, od zdravstva do poslovnog razvoja.

United Nations programi volontiranja, diljem svijeta

Uz pomoć ovih programa volontiranja u raznim područjima, od ekonomije do zdravstva, možete pomagati zemljama koje trebaju asistenciju nakon prirodnih katastrofa.

Kibbutz Volontirski program, Izrael

Imate mogućnost angažirati se u volontiranju u zemlji prepunoj društvenih problema, što će vam promijeniti pogleda na svijet u kojem živite. Slobodni ste odabrati program po svojoj volji.

www.srednja.hr

You must be logged in to post a comment Login