Mladi Bratunčanin u dresu “Mega Leksa” iz Beograda

Osnovan 1974. godine, Košarkaški klub Bratunac do sada je iznjedrio veliki broj talentovanih igrača koji sada igraju u BiH i Srbiji, ali i širom svijeta u poznatim klubovima.

Već nekoliko godina unazad stabilni su i jedini prvoligaši u regiji, a upravo u ovom klubu ljubav prema košarci oblikovala je i mladog Mladena Miloševića, čiju vam priču danas donosimo.

Kako kaže, košarkom se počeo baviti slučajno, jer su tada mnogi trenirali košarku i na nagovor drugara, pa se i on oprobao. Kasnije je to preraslo u ljubav prema ovom sportu.

Mladen M

“U petom razredu sam se počeo baviti košarkom, na preporuku drugara, i prije svega zbog druženja. U pionirskom uzrastu kod trenera Radića naučio sam mnogo, prvenstveno sam razvio jedan zdrav i odgovoran odnos prema treningu i utakmici“, kazao je Milošević.

Pošto mu je igra dobro išla, u dogovoru sa porodicom, odlučio je da se oproba i u jačem klubu, stoga je otišao na probu u “Mega Leks“ u Beogradu, gdje i danas igra.

Ponosan je, kaže, na činjenicu što je sa ekipom “Mega Leksa“ dogurao do četiri najbolje ekipe u Srbiji u svom uzrastu, a posebno ga raduje i čini ponosnim što je sa svojih 15 godina već nastupao za reprezentaciju svoje zemlje.

Potrebno je samo vjerovati u sebe i vrijedno trenirati i uspjeh će kad-tad doći, smatra Mladen.

Mladen Milošević

“Košarka je moja strast i trudiću se, ne mora to biti ‘Mega Leks’, bilo gdje da igram, daću sve od sebe, a rezultati će doći sami“, rekao je ovaj perspektivni mladi igrač.

Trenutno se Mladen nalazi na odmoru, zajedno sa cijelom ekipom, a na jesen počinju treninzi i nova sezona, kada će pokazati sav svoj talenat i umijeće.

Piše: D. Vučetić Foto: Facebook/Mladen Milošević

You must be logged in to post a comment Login