Mlađenović: “Uskoro isplata izuzetog zemljišta kod mosta na Drini”

Javno preduzeće “Putevi Republike Srpske” počeće sa isplatom zemljišta u okolini lokacije gdje se gradi most koji povezuje Bratunac (BiH) i Ljuboviju (Srbiju).

Vlada Republike Srpske obezbijedila je sredstva za isplatu izuzetog zemljišta na kojem treba da počne gradnja carinskog terminala i pristupnih puteva.

“Opština Brarunac isplatiće nadokande za oko deset porodica kojima će tokom radova na novom mostu biti uništeni pristupni putevi te će zbog toga biti primorani da urade nove”, rekao je Nedeljko Mlađenović, načelnik opštine Bratunac.

On je rekao da će isplata za zemljište biti uskoro i da će nakon toga početi proljetni dio radova na izgradnji novog mosta.

Pogodno vrijeme bilo je na ruku izvođačima radova koji su u proteklom periodu počeli sa nasipima za pristupne puteve i dovozom materijala.

Izgradnju novog mosta kojim je planirani jedan zajednički granični i carinski terminal čime se smanjuje gužva i ubrzava promet finansiraju Srbija, Bosna i Hercegovina i entitet Republika Srpska u ukupnom iznosu od oko 13 miliona eura.

Radovi na izgradnji novog mosta počeli su 20. oktobra prošle godine i trajaće 23 mjeseca.

You must be logged in to post a comment Login