Milionske investicije u opštini Bratunac

Načelnik opštine Bratunac Nedeljko Mlađenović ističe da je u toku više značajnih projekata ukupne vrijednosti 30 miliona KM.

On u intervjuu Srni napominje da je polovinom ove godine završena rekonstrukcija kompletne vodovodne mreže, vodozahvata i rezervoara bratunačkog gradskog vodovoda. Tako je omogućeno vodosnabdijevanje i priključak većeg broja potrošača, što je koštalo 5,3 miliona KM.

U toku je izgradnja novog objekta Doma zdravlja u vrijednosti od 2,2 miliona KM.

“Već deset godina učestvujem u aktivnostima za izgradnju mosta preko Drine između Bratunca i Ljubovije i životna mi je želja da se taj epohalni projekat završi”, naglašava Mlađenović.

On podsjeća da je opština Bratunac sprovela sve procedure koje su u njenoj nadležnosti da bi se omogućilo izvođenje radova na mostu.

Prema Mlađenovićevim riječima, predstoji realizacija projekta razvoja malinarstva u bratunačkoj opštini, vrijednog sedam miliona KM, koji će finansirati Vlada Republike Srpske, dok će 15 odsto sredstava obezbijediti opština.

Načelnik opštine Bratunac najavljuje nove projekte u oblasti poljoprivrede i izgradnju industrijske zone u blizini novog mosta i carinskog terminala. Tu će se, po povoljnim uslovima, ustupati lokacije za podizanje privrednih objekata za koje već postoji interesovanje investitora.

Mlađenović navodi da se vode međustranački pregovori o uspostavljanju skupštinske većine u Bratuncu i da još nije postignut konačan dogovor.

“Očekujem da će prevladati razum, da ćemo postići dogovor oko formiranja skupštinske većine i konstituisanja lokalne vlasti, te time stvoriti uslove da se krene u intenzivne radne aktivnosti”, ističe Mlađenović.

Ovo je peti mandat Nedeljka Mlađenovića na mjestu prvog čovjeka bratunačke opštine.

Mlađenović poručuje da mu je motiv za još jedan mandat bila želja da završi brojne započete kapitalne projekte i da svojim iskustvom obezbijedi nove.

Izvor: Srna

You must be logged in to post a comment Login