MFS “Hana” Srebrenica u pregovorima za izvoz u EU

Srebreničko preduzeće MFS “Hana” d.o.o. posjetilo je Sajam “Fruit logistica Berlin 2017” odakle su se vratili puni utisaka, a vjeruju i proširenju saradnje sa firmama iz Evropske unije.

Sajam je za njih bio prilika da upoznaju i druge kompanije iz Evrope i ostvare saradnju kako bi svoje proizvode plasirali van naše zemlje.

“Zadovoljni smo posjetom gdje smo razgovarali sa predstavnicima firmi iz Evrope, imali smo šta da vidimo i steknemo iskustva koja možemo primijeniti u našem radu”, rekla je Slađana Petković, direktorica u ovom preduzeću.

Ona je istakla da je po povratku u Srebrenicu njihovoj kompaniji stigao mejl jedne turske firme koja je zainteresovana za saradnju.

Petkovićve ističe da je njihovo preduzeće registrovano na zvaničnu web prezentaciju sajma što zainteresovanim preduzećima pruža informacije o firmi i uslugama, i nudi mogućnost povezivanja i saradnje.

“Naše proizvode plasiramo na domaće tržište, a imamo ponudu jednog trgovinskog lanca iz Italije sa kojima smo u pregovorima i pripremanju dokumentacije”, ističe Petkovićeva.

Pored Srebreničkog preduzeća MFS “Hana” d.o.o. sajam su posjetili i firme  iz Bratunca “Agros”, vlasnici hladnjače “Radović”, “Malina-Bratunac” koje proizvodi sadnice maline, kao i dvije firme iz Zvornika.

MFS “Hana” bavi se proizvodnjom prirodnih i visokokvalitetnih marmelade, pekmeza i bestilja, jabukovog sirćeta, voćnih sokova, suvog voće i drugih proizvoda koje uzgajaju na vlastitim plantažama i otkupom od srebreničkih proizvođača.

You must be logged in to post a comment Login