Meholjić – JKP “Polet” dužan je da uređuje javne površine

Građani koji žive blizu starog dijela Srebrenice, za naš Portal, rekli su da niko ne održava taj dio grada te da se u toplim danima, na istoj lokaciji, pojavljuju zmije i da je veoma rizično za djecu i prolaznike. Takođe, građani su prinuđeni da sami urede taj dio jer su u strahu od zmija.

Razgovarali smo sa Hakijom Meholjićem, direktorom JKP “Polet” koji je potvrdio ovu informaciju, “Polet” ne održava ovu lokaciju jer su to privatni posjedi.

stari dio srebrneice 03

Prošle godine u Srebrenici krenula je naplata prakinga koju je vršilo komunalno preduzeće “Polet” da bi, odlukom Skupštine opštine Srebrenica došlo do prekida naplate parkinga dok se, shodno odredbama, ne pronađe preduzeće koje će vršiti pomenutu naplatu. Većini odbornika i građana najviše je smetalo to što se parking naplaćuje na privatnoj zemlji, koju je do tada “Polet” redovno održavao, i što je cijena parkinga mnogo veća nego u drugim opštinama.

stari dio srebrneice 01

Tako da, kako nam je rekao Hakija Meholjić, komunalno preduzeće ne uređuje privatne posjede, posebno dio stare čaršije jer to nije u nadležnosti JKP “Polet” već je u nadležnosti vlasnika da održavaju svoje posjede a dužnost naše firme je da uređuje javne površine.

Nesavjesni građani, javne institucije i preduzeća JKP “Polet” duguju 360.000 KM za usluge vodosnabdijevanja i odvoza smeća. Ovo preduzeće ulaže sve napore kako bi građani Srebrenice imali pitku vodu i kako bi grad izgledao bolje, a kako i sami kažu, ne znaju kako opstaju jer svakodnevno imaju kvarove za koje treba mnogo sredstava.

You must be logged in to post a comment Login