Meggle donira mlijeko i za vrtić u Srebrenici

Mliječna industrija “Meggle” obilježiće Svjetski dan mlijeka u duhu solidarnosti i razumjevanja za sve one koji su pogođeni katastrofalnim poplavama koje su zahvatile našu zemlju. Tim povodom, kompanija “Meggle” će povodom 1. jun, datuma koji se u mnogim državama na svijetu obilježava slaveći ovu zdravu namirnicu neophodnu za rast i razvoj djece, donirati značajne količine mlijeka dječijim vrtićima u područjima ugroženim poplavama.

Uz konsultacije sa nadležnim ministarstvima obrazovanja, “Meggle” će pakete zdravog i laboratorijski odobrenog mlijeka uputiti u javne vrtiće 16 ugroženih opština, u kojima su predškolske ustanove u novonastaloj situaciji i dalje u funkciji. To su: Ključ, Sanski Most, Zavidovići, Vareš, Odžak, Orašje, Bijeljina, Modriča, Kotor Varoš, Foča, Rogatica, Šipovo, Zvornik, Čajniče, Bratunac i Srebrenica.

Navedeni vrtići dobiće po 10 litara mlijeka po djetetu što bi trebalo da zadovolji mjesečne potrebe djece za ovom važnom namjernicom u ishrani. Kako nam je rekla direktorica Dječijeg vrtića “Poletarac” u Srebrenici, ova ustanova će dobiti 800 litara mlijeka.

Kompanija “Meggle” je pomogla ugroženim u poplavama, bolnici u Brčkom i tom prilikom donirala 46 tona mlijeka a vozni park ove kompanije je uvijek na raspolaganju tokom prevoza humanitane pomoći za ugrožena područja u našoj zemlji.

You must be logged in to post a comment Login