Međunarodni dan mladih: Radna akcija u Potočarima

U Potočarima je danas održana volonterska akcija i ujedno obilježen 12. avgust, Međunarodni dan mladih, radno na uređenju javnog prostora.

Udruženje “Sara-Srebrenica” (Lokalni volonterski servis Srebrenica), kao članica Volonterskog servisa Republike Srpske, u saradnji sa predstavnicima Mjesne zajednice Potočari, a uz podrsku Ministarstva porodice, omladine i sporta RS u okviru inicijative “Formiraj lanac”, sproveli su volontersku akciju u MZ Potočari.

“Mladi su danas pokupili smeće, pokosili travu i očistili korov, ofarbali golove na sportskom igralištu koje se planira označiti, a u toku je izrada stola i dvije klupe koje će se koristiti za provođenje aktivnosti u ovoj mjesnoj zajednici”, kaže Valentina Gagić iz “Sare-Srebrenica”.

Ona kaže da su mladi dali svoj volonterski doprinos kako bi javna površina u Potočarima izgledala bolje.

“Veoma dobra saradnja je sa predsjednikom Mjesne zajednice Potočari Ibrahimom Avdićem kome je ovo jedna u nizu aktivnosti kojom unapređuje uslove života za sve ljude u svom okruženju”, ističe Gagićeva.

Kompanija Ekonomik iz Srebrenice i Opština Srebrenica, na incijativu Mjesne zajednice Potočari počeli su sa obnovom sportskog igrališta u Potočarima gdje su postavljeni novi koševi.

You must be logged in to post a comment Login