MC Reyo među 8 najboljih repera

U finalu najboljih bh. freestylera u rep muzici Red Bull RapLike Redžep Hadžibulić, alias MC Reyo, iz Srebrenice izborio se za mjesto među 8 najboljih freestylera u zemlji.

„Zadovoljan sam svojim nastupom. Iskreno, mislim da sam bio bolji od protivnika koji me je pobijedio, ali i ovo je veliki uspjeh za mene“, kaže Reyo.

On je dodao da je ovo tek početak njegove takmičarske karijere i da planira da se već naredne godine prijavi na regionalno takmičenje najboljih freestylera.

red-bull-raplika-u-sarajevu

„Ovo je bilo odlično iskustvo za mene. Bilo je mnogo treme, adrenalina, ali i besplatnih red bullova“, kaže kroz šalu Reyo.

Obećao je i da neće odustati od ciljeva koje je zacrtao i da je ovo bio uspjeh kojem se ni sam nije nadao. Ono čemu se sada želi posvetiti biće rad na njegovom prvom albumu koji bi trebao uskoro da izađe.

Takmičenje Red Bull RapLike održano je u subotu ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu, a ovaj događaj pratilo je više od 2.000 gledalaca.

Takmičare je ocjenjivao žiri koji se sastojao od najpoznatijih imena bh. rep scene kao što su: Frenkie, Jala, Sokol, Samir Čulić i Billain.

Za ovogodišnjeg pobjednika ovog takmičenja proglašen je mladi reper Darko Richtert.

Foto: Sulejman Omerbašić

You must be logged in to post a comment Login