Maloljetna lica sumnjiče se za krađe u Srebrenici

Iz Policijske uprave Zvornik dobli smo informacije da se lice ili više njih sa područja opštine Bratunac može dovesti u vezu sa serijom krađa i obijanja na teritoriji opštine Srebrenica.

Prema našim saznanjima, dvoje maloljetnh lica snimljrno je na sigurnosnim kamerama privatne kuće u momentu krađe nakon čega je slučaj prijavljen policiji, a lica uhapšena.

Policijskoj stanici Srebrenica, 07.04.2017. godine prijavljeno je da je u toku noći 06/07.04.2017. godine, u naselju Dugo polje, opština Srebrenica, nepoznato lice ili više njih izvršilo nasilno otvaranje putničkog vozila prijavitelja, iz kog je otuđena putna isprava, dok oštećenja na vozilu nije bilo.

Isti dan, u Policijskoj stanici Srebrenica evidentirane su još dvije prijave u kojima se navodi da su nepoznata lica, podesnim alatom otvorila putnička vozila prijavitelja, iz kojih nije ništa otuđeno niti je nastala materijalna šteta na istim.

O svemu navedenom obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina, koji je ovlastio službenike PS Srebrenica da izvrše uviđaj i da rade na rasvjetljavanju događaja. Operativnim radom na terenu, policijski službenici PS Srebrenica su došli do saznanja da je u mjestu Potočari, na isti način otvoreno još jedno vozilo iz kojeg je otuđeno 80,00 KM, a da se u vezu sa izvršenjem navedenih krivičnih djela može dovesti maloljetno lice sa područja opštine Bratunac.

U toku je rad na dokumentovanju krivičnih djela, rečeno je za naš portal ou PU Zvornik.

You must be logged in to post a comment Login