Malinari najavljuju proteste zbog cijene maline

Iz Udruženja malinara “Vilamet” koje zastupa proizvođače malina sa područja opština Bratunca, Srebrenice i Milića najavljuje proteste širom zemlje ukoliko otkupljivači ne izađu sa cijenama i istu ponude kao u Srbiji.

Predsjednika Upravnog odbora Udruženja malinara “Vilamet” Ivana Stojanovića kaže da malinari imaju već dugo imaju stav da cijena maline bude kao i u Srbiji i da ne bude ispod 10 KM.

“Već smo stupili u kontakt sa mnogim udruženjima i pojedincima širom BiH da se organizuju i da ćemo ovih dana odrediti datum protesta i blokadu pojedinih hladnjača, institucija kao i graničnih prelaza ukoliko cijena maline ne bude kao u Srbiji. Imamo punu podršku proizvođača za masovne proteste”, rekao je Stojanović.

On još jednom poziva hladnjače da cijenu usklade i u što kraćem roku objave te ističe da nema razloga da ova malina bude lošije plaćena od cijene preko Drine jer je isto tržište i isti sortiment.

Malinari su prije završetka berbe od otkupljivača tražilo da se cijene izjednače sa Srbijom, na od 9 do 10 KM.

Svega nekoliko hladnjača izašlo je sa cijenom, dok su neke velike hladnjače u izjavama za medijem iznosile podataka da cijena neće biti iznad 7 KM.

I 2017. godine malinari su održali proteste zbog istih razloga.

You must be logged in to post a comment Login