YouTube testira sopstvenu verziju Stories funkcije

YouTube je najavio da počinje sa donošenjem Community taba, društvene funkcije koja je tokom prošle godine bila dostupna selektovanoj grupi korisnika, za sve kreatore sadržaja sa više od 10.000 pretplatnika.

Kompanija je također objavila da je u pripremi i nova video funkcija, koja nosi naziv Reels. Poput Instagram i Snapchat Stories, nova funkcija omogućava kreatorima da spajaju kratke video klipove, kreirane mobilnim uređajima, i u njih dodaju filtere, muziku i tekst.

Reels ima neke ključne razlike u odnosu na druge verzije Stories funkcija. Prvo, video se neće nalaziti u vrhu početne stranice aplikacije, već će biti dostupan u odvojenom, novom tabu u YouTube kanalu kreatora.

Također, Reels neće nestajati kao što to čine Snapchat i Instagram Stories. Zadržavaće se dok god to kreator želi i svaki od kreatora može da ima više Reel-ova, koje može da dodaje po svom nahođenju.

YouTube će eksperimentisati sa beta verzijom funkcije sa selektovanom grupom kreatora, a za sada nema informacija o tome kda će Reels biti dostupan i za koga.

Izvor: Radio Sarajevo

You must be logged in to post a comment Login