Ustaljena interakcija s kolegama najviše nedostaje tokom rada od kuće

Zbog proglašene epidemije, a usljed zaštite zdravlja uposlenika, mnoge kompanije odlučile su svoje radnike uputiti na rad od kuće. Ova, za mnoge do sada nepoznata situacija, uz sebe nosi i određene pozitivne, ali i negativne segmente.

Pojedina istaživanja rađena u proteklim mjesecima dokazuju da uposlenicima, u ovoj situaciji, najviše nedostaje ustaljena interakcija s radnim kolegama i pozitivna radna atmosfera zbog čega brojni uposlenici jedva čekaju povratak u kancelarije.

I pored činjenice da je moderno doba prepuno tehnoloških mogućnosti, ali i činjenice da se većina radnika snalazi s tehnologijom, kao i pored činjenice da mnoge osobe smatraju da su produktivnije na radu od kuće, ipak je značajan broj onih osoba koje se, usljed prisustva drugih ukućana, nisu u mogućnosti dovoljno koncentrisati na posao.

U isto vrijeme, prema brojnim istraživanjima jedan dio uposlenika zadovoljan je navedenim načinom rada jer su, kako ističu, uspjeli pronaći idelan balans između privatnog i poslovnog života.

Međutim, neki poslodavci ne smatraju ovaj način rada dovoljno efikasnim, navodeći da se uposlenici previše “opuste”, odnosno manje pridonose firmi. Ispitanici su istakli da bi najbolje bilo pronaći rješenje koje bi predstavljalo kombinaciju rada od kuće i odlaska na posao.

Izvor: Klix.ba

You must be logged in to post a comment Login