Sve greške koje radite kada kupujete

Kupovanje namirnica je sastavni dio svakog života, bez toga ne možemo pa možda zvuči čudno, ali postoje greške koje radite kod kupovine.

Kupovanje ‘na slijepo’ prva je greška koju radite. Iako mislite da vam popis za trgovinu nije potreban, varate se jer i dalje zaboravljate kupiti barem jednu namirnicu, piše msn.com. Umjesto da lutate redovima u dućanu nadajući da ćete se sjetiti što vam treba, zapišite doma sve na komadić papira i spremni ste.

Druga greška je kupovanja namirnica dok ste gladni. Ne samo da ćete kupiti više nezdrave hrane, kupit ćete i previše hrane općenito, a na taj ćete način samo potrošiti više novaca.

Kupovanje na veliko greška je koju radite zbog raznih akcija i ponuda u trgovinama. Dok se uvijek čini bolje kupiti više proizvoda po jeftinijoj cijeni, nego manje proizvoda po redovitoj cijeni, to nije uvijek dobra ideja. Ako proizvod ne koristite u velikim količinama, nema smisla kupiti veće pakiranje koje će samo stajati u vašoj kuhinji.

Nemojte kupovati namirnice koje više nisu u sezoni, to je uglavnom voće. Stvari, kao što su jagode, poskupljuju kada nije njihova sezona, a i lošijeg su okusa. Često kada su stvari dostupne cijelu godinu ne gledate cijenu, ali trebali biste jer je cijena proizvoda veća ako je dostupan izvan sezone.

Ignoriranje brenova još je jedna greška koju radite. To ne znači da morate kupovati najskuplje stvari, nego da često stvari dolaze iz iste tvornice, što znači da su istog okusa, a različitih su brendova pa je često i jedna jeftinija od druge, iako su iste kvalitete.

Izvor: Večernji list

You must be logged in to post a comment Login