Skrivene opcije Vibera

Stotine miliona korisnika svakodnevno se služi aplikacijom Viber. Besplatni pozivi i poruke promijenile su navike ljubitelja ove vrste komunikacije širom planete, a i na Balkanu se koristi sve više.

Premda je njegova upotrebna svakodnevna, ipak postoje neke manje poznate opcije koje će svima olakšati samo korištenje aplikacije. U nastavku vam donosimo tri važne preporuke koje će vam pomoći da Viber koristite ”u punom kapacitetu”.

– Ako želite da vaši kontakti ne vide da je njihova poruka stigla do vas, jednostavno birajte postavke-obavijesti i opciju Prikaži pregled poruke. Jednostavno je možete isključiti i niko neće znati da li ste i kada pročitali poruku.

– Pronađite postavke-privatnost, a potom isključite status ”na mreži”. Tako će vaš online status biti skriven i niko neće znati da li ste na mreži.

– Moguće je sakriti profilnu sliku od nepoznatih osoba. Vrlo često, kada imate propušten poziv, upravo putem Vibera tražite identitet osobe koja se krije iza nepoznatog broja. Rijetki znaju da je moguće zabraniti neznancima da vide ko ste. Birajte postavke-privatnost i isključite opciju ”prikaži svoju sliku”.

Izvor: N1

You must be logged in to post a comment Login